Ομιλία του υπουργού εσωτερικών Ε.Στυλιανίδη στην τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη

Εκπρόσωποι του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμε

Σεβασμιώτατοι εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων

Σεβασμιώτατε Αρχιεπίσκοπε της Αρμενικής Εκκλησίας

Σοφολογιότατε

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνέ που με επιτυχία ολοκληρώσατε την αποστολή σας ως Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής

Σεβαστοί Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας

Αγαπητοί συμπατριώτες-Εκπρόσωποι των Αρχών

Εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Κυβέρνησης και κυρίως ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας, σας καλωσορίζω στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, στη μεγάλη γη της Θράκης.

Σήμερα είναι μεγάλη η χαρά μας γιατί μαζί με σας καλωσορίζουμε και το νέο ηγέτη της τοπικής μας Εκκλησίας, το νέο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, το Σεβασμιώτατο Παντελεήμονα.

Σε στιγμές κρίσιμες για την Ελλάδα, καθοριστικές για τη Θράκη και δύσκολες για τη Ροδόπη, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η σημερινή τελετή, διότι μας δίνει δύναμη, ενισχύει την αυτοπεποίθηση των Ροδοπιτών και εδραιώνει ξανά την ελπίδα που τόσο χρειαζόμαστε.

Βιώνοντας τη σκληρότερη οικονομική κρίση, μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, παλεύοντας κόντρα στην ανέχεια, την ανεργία κυρίως των νέων, η κοινωνία της Ροδόπης, μετά την απώλεια του Άξιου Μητροπολίτη της Δαμασκηνού, που επί δεκαετίες προσέφερε σ’ αυτόν τον τόπο, αναζητά και βρίσκει στο πρόσωπό σας, Σεβασμιώτατε, ένα νέο πνευματικό ηγέτη, που είμαστε βέβαιοι όλοι ότι θα συμβάλλει στη στήριξη των αδυνάμων, στους αγώνες της περιοχής για ανάκαμψη και ανάπτυξη, στην ανάδειξη της κοινωνίας μας ως προτύπου ανοχής στη διαφορετικότητα και τον αλληλοσεβασμό, στην ενίσχυση του εθνικού φρονήματος των ακριτών της Ροδόπης και στην εδραίωση της Ορθόδοξης Πίστης.

Σεβασμιώτατε Παντελεήμονα

Η προσφυγική σας καταγωγή -όπως άλλωστε των περισσοτέρων από εμάς- η εκπαιδευτική σας διαδρομή, η σημαντική σας διακονία δίπλα στο Σεβασμιώτατο Ξάνθης, η βαθιά σας γνώση για τη θρακιώτικη πραγματικότητα, ο δυναμισμός και η εργατικότητά σας που ακούστηκαν και πέρα από τα όρια του γειτονικού μας νομού, το εθνικό σας φρόνημα, αλλά και η αγάπη που επιδεικνύετε για τους αδύναμους, η εμπιστοσύνη της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου στο πρόσωπό σας εδραιώνουν την πίστη όλων μας στην επιτυχία του δύσκολου έργου που αναλαμβάνετε. Ενισχύουν την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό σας και μας ενθαρρύνουν να σας καλωσορίσουμε με αγάπη, με ελπίδα και προσδοκία, με αυτοπεποίθηση και πίστη στον κοινό μας αγώνα για την Ελλάδα, τη Θράκη και τη Ροδόπη.

Ανοίγουμε μαζί σας μια νέα σελίδα για την ιστορία της πατρίδας μας, που είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι φωτεινή, δημιουργική, δυναμική, οδηγώντας τους Ροδοπίτες στα μονοπάτια του μέλλοντος.

Σεβασμιώτατε,

Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των συμπολιτών μου, σας καλωσορίζω στην κοινή μας πατρίδα και σας εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου

ΑΞΙΟΣ!ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ 1-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ 2-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ -ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας