Ομιλία του Γ Πετρίδη στην υποδοχή του Μητροπολίτη

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ.Παντελεήμονα.

Η πόλη της Κομοτηνής και ολόκληρη η περιφέρεια της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής σας υποδέχονται σήμερα με ιδιαίτερη συγκίνηση και βαθύτατο σεβασμό.
Οι άνθρωποι του τόπου μας, με αγάπη ειλικρινή και ενθουσιασμό ανυπόκριτο, στεκόμαστε σήμερα εδώ, μπροστά σας, σας καλωσορίζουμε και συμμετέχουμε σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης εκκλησιαστικής μας ιστορίας.
Σε μια εποχή όπου οι αξίες, τα ιδανικά, οι προσδοκίες και οι βεβαιότητές μας, αμφισβητούνται και κλονίζονται, όλοι μας επιζητούμε τον παρηγορητικό λόγο της Εκκλησίας και την ουσιαστική και ενεργή της στήριξή της στις δυσκολίες του βίου μας.
Χρειαζόμαστε έναν φωτισμένο Ιεράρχη, που με πνευματικότητα, σύνεση, μειλίχιο χαρακτήρα , διαλλακτικότητα και περίσσευμα αγάπης, θα συνδράμει στην πρόοδο αυτού του τόπου. Ενός τόπου, ο οποίος μέσα από την πολυμορφία του και το μεγαλείο της διαφορετικότητάς του, αποτελεί μια όαση ομορφιάς, μέσα σε καιρούς δυσοίωνους και αμαυρωμένους από την ισοπέδωση της ομοιομορφίας.
Είμαστε σίγουροι, Σεβασμιότατέ μας, ότι θα αφουγκραστείτε με πατρική στοργή τις αγωνίες και τις ανάγκες της περιοχής μας, θα συμπορευτείτε με τις ελπίδες και τις προσδοκίες της για ένα καλύτερο αύριο και θα ανταποκριθείτε με πλήρη επάρκεια στις απαιτήσεις των καιρών.
Μας διακατέχει η βεβαιότητα, που απορρέει από τη σύντομη, αλλά τόσο περιεκτική γνωριμία που είχαμε μαζί σας, ότι η εκλογή σας σηματοδοτεί για όλους μας μια νέα εποχή, στην οποία θα κυριαρχεί η θρησκευτικότητα, η ενότητα, η πνευματική ποιότητα και η κοινωνική προσφορά.
Το ήθος σας, ο πνευματικός σας πλούτος, η ψυχική σας ευγένεια και πραότητα, αλλά και η μακρόχρονη εκκλησιαστική σας εμπειρία στον γειτονικό νόμο της Ξάνθης, αποτελούν τα ασφαλή εχέγγυα για μια επιτυχημένη και καθ’ όλα σημαντική αρχιερατική θητεία.
Ως εκπρόσωπος της Τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης, σας διαβεβαιώνω ότι θα σταθούμε ενεργοί συμπαραστάτες και αρωγοί στο δύσκολο έργο σας. Άλλωστε, στην εποχή μας, η ενότητα και η συμπόρευση του συνόλου των τοπικών φορέων είναι η μοναδική δίοδος για να περισώσουμε από τη λαίλαπα των καιρών την ικανότητά μας να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε.
Εύχομαι από καρδιάς να έχετε περίσσευμα αντοχής, υπομονής και αγάπης γι΄ αυτόν τον ακριτικό και υπερήφανο λαό, που σήμερα ανοίγει τη ζεστή θρακιώτικη αγκαλιά του και σας καλωσορίζει.
Το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας προσδοκά από την Εκκλησία να σταθεί άοκνος και ενεργός συμπαραστάτης του και να στηρίξει με αισιοδοξία και ελπιδοφόρα προοπτική τη ζωή του.

Σεβασμιότατε.
Εκλεχθήκατε σε δύσκολη εποχή, με τα ανεμολόγια των καιρών αποπροσανατολισμένα. Έρχεστε σε μια ιστορική Μητρόπολη, κατάφορτη με ευθύνες και προκλήσεις. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα και τις σκέψεις των συμπολιτών μου, που τούτη την ώρα εκπροσωπώ, εύχομαι ολόψυχα ο Θεός να σας δίνει απαντοχή, σύνεση, εγκαρτέρηση και θάρρος ψυχής, για να ανταποκριθείτε με επιτυχία στο μείζονος σημασίας θεσμικό έργο, που καλείστε να φέρετε σε πέρας.
Η ιστορική πόλη της Κομοτηνής, ο τόπος της Μητροπολιτικής σας περιφέρειας και ο λαός μας, που, πλέον, είναι και δικός σας λαός, σας υποδέχονται ένθερμα ως πατέρα και αδερφό.
Εύχομαι τα χρόνια της Ποιμαντορίας σας που θ’ ακολουθήσουν να είναι πολύκαρπα, ειρηνικά, ανέφελα κι ευλογημένα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας