Ομιλία της Δαπ με στόχο την πολιτική επιμόρφωση των , εν γένει, στελεχών της.

Χθες,Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα πέντε και μισή το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια ομιλία της ΔΑΠ , η οποία είχε ως σκοπό , όπως ανέφεραν και τα ίδια τα στελέχη της που παρευρισκόταν, μαζί με το γενικό γραμματέα Κώστα Τσαγκλιώτη , την πολιτική επιμόρφωση και την κατάρτιση των στελεχών της έτσι, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη ετοιμότητα και αντιμετώπιση απέναντι στις σχετικές μεταρρυθμίσεις ,που πραγματοποιούνται στον πανεπιστημιακό χώρο αλλά και στο χώρο της παιδείας γενικότερα.
Συγκεντρωμένο υπήρχε πλήθος φοιτητών του πολιτικού και οικονομικού κλάδου, χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος ,τη συζήτηση διεύθυνε ο υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής Μιχάλης Μιχαλάκης ,ενώ το εναρκτήριο έναυσμα στη συζήτηση έδωσε ο κ. Δ.Κηπουρός , ο ιδιοκτήτης της Πατρίδας. Εξέθεσε τις απόψεις του για τις δράσεις της οργάνωσης, καθώς τόνισε τη δύναμη των social media (στην παραδοσιακή και σύγχρονη μορφή τους), ως ενίσχυση, για την επικοινωνία ορθών πολιτικών μηνυμάτων στον εκάστοτε αποδέκτη. Την ευθύτητα και την αμεσότητα του λόγου χαρακτήρισε ,επίσης, ως χρήσιμα μέσα , προκειμένου να στέφονται με επιτυχία οι προσπάθειες της οργάνωσης να ακουστεί και να κερδίσει, όπως είπε ο ίδιος, το ‘κοινό’ της.
Τη σκυτάλη πήρε ο γενικός γραμματέας της ΔΑΠ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη που υπάρχει για τη σωστή κατάρτιση των μελών, για τις μεταρρυθμίσεις που συμβαίνουν στον πανεπιστημιακό χώρο , μεταρρυθμίσεις για τις οποίες η οργάνωση μιλούσε επί σειρά ετών μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια (όπως είναι η κατάργηση του ασύλου ή η υποχρεωτική αξιολόγηση καθηγητών, σε συνάρτηση με τη χρηματοδότηση του κάθε ιδρύματος ), για το ζήτημα της οργάνωσης, το οποίο αποτελεί και τη βασική ειδοποιό διαφορά της από τις υπόλοιπες οργανώσεις. Η ΔΑΠ δεν είναι μόνο πριν τις εκλογές, δήλωσε , και αυτό το αποδεικνύει μέσα από τη σημερινή ομιλία αλλά και από όσες θα ακολουθήσουν , μέσα στο πλαίσιο της περιοδείας. Σύμφωνα με τα λόγια του, υπάρχει διάθεση να δοθεί το βήμα σε διάφορες μερίδες ατόμων, ώστε να εκθέσουν τις ιδέες τους, με σκοπό να βοηθήσουν τη συνολική της δράση και την ενασχόληση της ,ίσως και με πιο ευαίσθητα θέματα (ΑΜΕΑ).
Τέλος, χαρακτηριστική ήταν η αναφορά στην πολιτική καμπάνια της ΔΑΠ, με τίτλο που συμπίπτει με το γενικό σύνθημά της, ”Ούτε ένα βήμα πίσω”, στα πλαίσια μιας συζήτησης με τους παρευρισκόμενους φοιτητές , θέλοντας να κινητοποιήσει τη σκέψη τους και να καταδείξει τη μαχητικότητά της , για όσα πιστεύει και επιδιώκει να πετύχει.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας