Οι Τούρκοι απέσυραν το Oruc Reis… περιμένουν να αποσύρουμε το Καστελόριζο;

Εμείς αποσύραμε το Oruc Reis, είπε σήμερα ο Τούρκος υπουργός άμυνας αλλά περιμένουμε από τους Έλληνες να προβούν σε μια ανάλογη ενέργεια…χαρακτηρίζοντας παράλληλα πρόκληση την παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Καστελόριζο για τον εορτασμό της επετείου ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.
Δηλαδή τι περιμένει η Τουρκία να αποσύρει η Ελλάδα;
Τον στρατό από τα νησιά; ή μήπως το Καστελόριζο από τη θέση του και να το πάμε δίπλα στην Μύκονο;
Πολύ θα τους βόλευαν και τα δυο αλλά το πρώτο ισοδυναμεί με εθνική προδοσία και το δεύτερο δεν γίνεται για τεχνικούς λόγους…μια που ο superman ο οποίος έχει την δυνατότητα να το κάνει ,πρωταγωνιστεί μόνο στα κόμικς επιστημονικής φαντασίας.
Α…. επίσης η Τουρκία θέλει τον διάλογο χωρίς προϋποθέσεις.
Με λίγα λόγια θέλει να συζητήσουμε για τα πάντα.
Για το μισό Αιγαίο που το θεωρεί δικό της, ως και την Θράκη ,και την συνθήκη της Λοζάνης.
Για να συνοψίσουμε , η Τουρκία που έχει κάνει εισβολή στην Κύπρο και κατέχει το μισό νησί , που έχει εισβάλει σε Συρία και Ιράκ , που έχει στρατό στην Λιβύη παρ όλες τις διεθνείς καταδίκες , που κάνει έρευνες στην ανατολική μεσόγειο , όπου της καπνίσει χωρίς να λογαριάζει κανέναν… λέει σε μας να πάμε να συζητήσουμε τι θα της δώσουμε!
Πριτς κοκό!
Υπάρχει προϋπόθεση και την έχουν διαλαλήσει οι πάντες. Θ α μιλήσουμε μόνο για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας βάσει τον διεθνών νόμων και κανόνων.
Τίποτα άλλο.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας