Οι Σαύρες της Ελλάδας είναι Ακίνδυνες και ανήκουν στα Προστατευόμενα Είδη

Στην Ελλάδα έχουμε με τεράστια ποικιλία από Σαύρες.
Οι Σαύρες είναι ερπετά, ανήκουν στην άγρια πανίδα και είναι προστατευόμενα είδη.

Εδώ και χρόνια οι σαύρες και ειδικά τα σαμιαμίδια και τα λιακόνια, δέχονται έναν ανελέητο πόλεμο, καθώς υπάρχει μία τελείως ανυπόστατη φήμη ότι έχουν δηλητήριο και είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο.
Έχουμε ακούσει τα απίστευτα για αυτές τις σαύρες. Ότι δαγκώνουν, ότι άμα σε φτύσουν τυφλώνεσαι, ότι γεμίζεις σπυριά και πολλές ακόμη ιστορίες για αγρίους… Όλα αυτά τα χρόνια ένας τεράστιος αριθμός αυτών των πλασμάτων έχει εξολοθρευτεί από εντομοκτόνα, μυγοσκοτώστρες, σκούπες, σφουγγαρίστρες, παντόφλες, σαγιονάρες. Και είναι καιρός να μπει ένα τέλος.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δηλητηριώδεις σαύρες. Καμία σαύρα δεν έχει δηλητήριο, καμία σαύρα δεν είναι τοξική, καμία σαύρα δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Αντιθέτως, όλες οι σαύρες τρέφονται κυρίως με βλαβερά για τον άνθρωπο έντομα που σημαίνει ότι είναι χρήσιμα και ωφέλιμα ερπετά.

Βάλτε λοιπόν κάτω τις σαγιονάρες, τις παντόφλες, τα εντομοκτόνα και τα σκουπόξυλα και αφήστε αυτά τα άκακα πλασματάκια στην ησυχία τους. Να τονίσουμε ότι οι σαύρες δεν είναι κατοικίδια και ότι αν βρείτε τραυματισμένη σαυρίτσα επικοινωνήστε με τις οργανώσεις που μεριμνούν για την άγρια ζωή για να σας κατατοπίσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας