Οι πραγματικοί δράστες των πυρκαγιών στη Θράκη

Ναι φωτιές έβαλαν και λαθρομετανάστες…άλλωστε η αστυνομία συνέλαβε 2 επ αυτοφώρω στην περιοχή των Σαπών.

Αλλα οι κύριοι ένοχοι δεν ήταν αυτοί. Αποτελούσαν το  προπέτασμα , το δόλωμα,για να κρυφθούν οι πραγματικοί αίτιοι.

Οποιοδήποτε σοβαρό (και όχι με παρωπίδες είτε κομματικές είτε γεωπολιτικές) στρατιωτικό αναλυτή ρωτήσεις θα σου απαντήσει πως κάποια παραστρατιωτική οργάνωση έβαλε το χέρι της. Παρόμοιες καταστάσεις δημιουργίας χάους έχουν συμβεί πάμπολλες φορές και σε άλλες χώρες τα τελευταία χρόνια. Ναι ξένη παραστρατιωτική οργάνωση …αλλά με παμπολλα πλοκάμια και στην Ελλάδα. Λέτε ο στρατηγός Φλώρος να πήγε στην Αλεξανδρούπολη για να συντονίσει την προστασία των αποθηκών πυρομαχικών του στρατού;

Και το χάος απαιτεί να μην ξέρεις τον εχθρό…να μην τον φαντάζεσαι καν…να μην ξέρεις από που να φυλαχτείς. Και ξέρετε ποιός είναι ο απώτερος σκοπός του χάους; Να διασπασθεί η ενότητα του πληθυσμού, να στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου, να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός.

Τώρα που καταλάγιασαν τα μέτωπα μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση της  κατάστασης που επικρατεί στη Θράκη.

Πρώτον και κυριότερο. Η ασύμμετρη επίθεση  συνεχίζεται(όπως και πρωτοξεκίνησε) από τα social media. Λίγοι θα καταλάβουν τι εννοώ και ακόμα λιγότεροι θα παραδεχθούν πως έχω κάποιο δίκιο.  Συγκεκριμένες ομάδες(με διαφορετικά κίνητρα) συνεχίζουν την παραπληροφόρηση. Κάποια από αυτές τις ομάδες θα σε εκφράζει, κάποια θα σε πείσει , κάποια θα σε κάνει οπαδό της.

Δεύτερο …άμυνα μιας παραμεθόριας περιοχής δεν σημαίνει μόνο ο άριστος στρατός  που έχουμε …αλλά άριστες υποδομές και άριστο ντόπιο πολιτικό και διοικητικό δυναμικό. Ιδίως άριστα οργανωμένα μετόπισθεν. Συμπέρασμα…η Θράκη πρέπει να σχεδιασθεί από την αρχή ανεξαρτήτου οικονομικού και πολιτικού κόστους.

Τρίτο και σημαντικό…που με προβλημάτισε περισσότερο από όλα.  Ναι μεν ο ντόπιος πληθυσμός ήταν ενωμένος την ώρα των πυρκαγιών…άρχισε όμως τον αλληλοσπαραγμό μόλις άρχισαν να καταλαγιάζουν. Γιατί τόσο μίσος σε μια περιοχή που όλοι αγαπάμε και θέλουμε να τη δούμε να προοδεύει;  Όχι ούτε οι σιωνιστές μας καίνε ούτε ο διάβολος, ούτε ο θεός που μας τιμωρεί, ούτε θα μας σώσει κανένας Μπάιντεν ή Τραμπ  κανένας Πουτιν ,καμία Ε.Ε. κανένας Μητσοτάκης,κανένας Τσίπρας , κανένας Ανδρουλάκης , κανένας Βελόπουλος , κανένας Κουτσούμπας κανένας Νατσιός , καμία Κωνσταντοπούλου. Τι σχέση έχουν οι διαφορετικές ιδεολογίες και τα πιστεύω στην κοινή προσπάθεια για την πρόοδο ή την σωτηρία ενός τόπου; Η φωτιά δεν έκαψε το βιος και των χριστιανών και των μουσουλμάνων; των δεξιών ή των αριστερών; Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος…αλλά δυστυχώς στη Θράκη αυτό μένει μόνο στα λόγια.

Συμπέρασμα. Το σχέδιο πλήξτε τη  Θράκη πέτυχε απόλυτα. Όχι τόσο από άποψη καταστροφών ή θυμάτων…αλλά από άποψης της ανάδειξη του τρόπου που μπορεί να τρωθεί αυτή …όχι από έναν οργανωμένο στρατό…αλλά από μια μικρής έκτασης ασύμμετρη απειλή. Όσο για τους κατοίκους της Θράκης; Κανένα πρόβλημα….αυτοί σκοτώνονται μεταξύ τους.

Ας σβήσουμε πρώτα εμείς τη φωτιά της διχόνοιας που καίει μέσα μας…. και κανείς δεν μπορεί να μας κάψει.

ΥΓ

Ο Άρειος Πάγος σήμερα το πρωί διέταξε έρευνα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για τις φωτιές στη Θράκη

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας