Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων εξέθεσαν τον Μητσοτάκη.

Τέσσερεις ημέρες μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων διοικητικών των νοσοκομείων και το θέμα κυριαρχεί όχι μόνο στο σύνολο των ΜΜΕ αλλά και στα χείλη των πολιτών.

Πως θα μπορούσε να γινόταν αλλιώς αφού πρόκειται για την πρώτη τεράστια γκάφα της κυβέρνησης.  Μια γκάφα μάλιστα που καταρρίπτει στην πράξη όλη τη ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη περί αξιοκρατίας.

Οι διορισμοί των διοικητών δεν ήταν παρά ένα τεράστιο χαστούκι σε όλους εκείνους  που είχαν πειστεί προεκλογικά πως οι γνώσεις τα πτυχία οι ικανότητες και οι αρετές θα έβρισκαν επιτέλους θέση σε ένα κράτος  κλινικά νεκρό εδώ και χρόνια εξ αιτίας της έντονης κομματικοποίησης του.

Υποτίθεται πως τα προσόντα των υποψηφίων τα εξέτασαν επιτροπές! Τι επιτροπές; Ποιοι τις αποτελούσαν; Τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ; Ακόμα και αυτά να ήταν …θα κρατούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα.  Θα τους έκοβε λιγάκι το νιονιό να προστατευσουν το κόμμα τους από την χλεύη του κόσμου.

Σε μερικές των περιπτώσεων δε…οι ίδιοι οι νέοι διοικητές…απαξίωσαν τις επιτροπές…αφού με δημόσιες επιστολές τους ευχαριστούσαν τον Κ. Μητσοτάκη και τον Κικίλια για τον διορισμό τους…παραδεχόμενοι έτσι έμμεσα ,τόσο το διαβλητό της διαδικασίας- άρα και την αναξιοκρατία ως προς την επιλογή τους, όσο και εμπλέκοντας στην επιλογή τους ακόμα και  τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Και αυτοί οι άνθρωποι θα αναλάβουν θεσμικές θέσεις; Ενώ οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τι είναι θεσμικό και τι όχι;

Φαντασθείτε δηλαδή αύριο να γίνει σε κάποιο νοσοκομείο κάποιος διαγωνισμός για τη σίτιση … και ο ανάδοχος του διαγωνισμού να ευχαριστήσει τον διοικητή του Νοσοκομείου!!

Κι αν ήθελαν σωνει και καλά μερικοί διοικητές να ευχαριστήσουν κάποιον…  ας ευχαριστούσαν τον Κικίλια που είναι ο αρμόδιος  υπουργός…και ο οποίος αποδέχτηκε υποτίθεται τις προτάσεις των επιτροπών.

Εντύπωση πάντως προκαλεί πως οι περισσότερες των αντιδράσεων για τις επιλογές των διοικητών  προέρχονται από ψηφοφόρους της ΝΔ και όχι από την αντιπολίτευση.

Υγιείς ψηφοφόροι σε ένα κόμμα που αν συνεχίζει να παραμένει το ίδιο στην νοοτροπία θα οδηγήσει την χώρα στο παρελθόν και όχι στο μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας