Οι εκπλήξεις και τα αναμενόμενα των περιφερειακών εκλογών στη Ροδόπη

Μπορεί τα ποσοστά σε επίπεδο συνδυασμών στο σύνολο της Περιφέρειας να ήταν μέχρι ενός σημείου αναμενόμενα, όμως σε ατομικό επίπεδο η σταυροδοσία έφερε ορισμένες εκπλήξεις.

Ήταν αναμενόμενο βέβαια πως ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης θα συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς, αφού έχει συγκεντρώσει πάνω από 6.500 σταυρούς.

Από τη μεριά του Χριστόδουλου Τοψίδη τώρα, προσωπική έκπληξη αποτέλεσε ο Μανόλης Ταπατζάς, ο οποίος έρχεται πρώτος από την “Περιφερειακή Σύνθεση” με σχεδόν 3.000 ψήφους.

Οπότε καταρρίπτεται το σενάριο ορισμένων  για μη εκλογή χριστιανών υποψηφίων από τις δύο παρατάξεις.

Άλλη έκπληξη: Θα περίμενε κανείς πως ο Τοψίδης μέσα στην Κομοτηνή θα έρθει τουλάχιστον στη δεύτερη θέση και όχι στην τρίτη, όπως είναι τώρα, μιας και το δυνατό χαρτί αποτελούσε η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημου Κομοτηνής Φελίνα Καζάκου. Δεδομένου μάλιστα πως η Καζάκου έρχεται μέσα στην Κομοτηνή κάτω από τον Ταπατζά αμφισβητείται σαφώς η δυναμική της.

Αναμενόμενο ήταν πως στα Αρριανά θα περάσουν μπροστά οι μειονοτικοί υποψήφιοι του Χρήστου Μέτιου και του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Στον Ίασμο, όμως, άραγε τι έγινε και επικράτησε ο Τοψίδης; Από ποιον στηρίχθηκε το αντάρτικο της Νέας Δημοκρατίας στον Ίασμο και γιατί; (ρητορική ερώτηση)

Έδρα στη Ροδόπη φαίνεται πως θα λάβει και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών και υποψήφιος του Κώστα Κατσιμίγα, Χρήστος Χατζηπέμου, ο οποίος έρχεται πρώτος στην παράταξη του.

Έκπληξη αποτέλεσε και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Κομοτηνής Κατερίνα Ιωαννίδου, η οποία δεν κατάφερε να είναι στις 4 πρώτες θέσεις του συνδυασμού, αν και η δυναμική της φαινόταν πως θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αν η μη εκλογή της αποτέλεσε στόχο ορισμένων…

Αναμενόμενη ήταν η επικράτηση του Νίκου Ευκαρπίδη στις Σάπες, στο επίπεδο του συνδυασμού του. Όμως, και πάλι δεν κατάφερε να επικρατήσει ούτε εκεί έναντι του Νίκου Τσαλικίδη.

Δεν είναι σίγουρη ούτε η κατάληψη έδρας από τον Ευκαρπίδη, αφού την τρίτη έδρα “γυροφέρνει” και η Φελίνα Καζάκου και δεν είναι ακόμα δεδομένο ποιος από τους δύο θα επικρατήσει. Αν και  η Καζάκου συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για εκλογή.

Με λίγα λόγια, αμφισβητείται έντονα η δυναμική των στελεχών του Τοψίδη στη Ροδόπη, εκτός από την περίπτωση του Μανόλη Ταπατζά, στον οποίο οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα.

Μιας και ο Κώστας Κατσιμίγας συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό του στην Π.Ε. Ροδόπης, είναι αναμενόμενο πως τη μία έδρα από τις 9 θα την καταλάβει αυτός, οπότε μένουν 8 για τις λοιπές παρατάξεις, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα κατανεμηθούν 4-3-1.

ΜΓ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας