Οι αποτυχόντες δύο κατηγοριών και ταχυτήτων

Πάντα μου αρέσουν οι πολιτικές αναλύσεις …όχι για τους νικητές αλλά για τους ηττημένους.

‘Άλλες αποτυχίες δικαιολογούνται απολύτως και άλλες όχι….άλλοι ηττημένοι ηρωποιούνται και άλλοι στέλνονται στην πυρά, άλλοι θεωρούνται ικανότατοι που από τύχη έχασαν και άλλοι ανίκανοι που από εδώ και μπρός δεν θα έχουν στο ήλιο μοίρα.

Ας επανέλθω στους δυό μεγάλους ηττημένους της Ροδόπης…στον  Μέτιο και τον Γραβάνη και με αφορμή όσα ακούω και όσα διαβάζω ως δικαιολογίες…ας σας επαναλάβω ακόμα μιά φορά την δικιά μου ανάλυση για την περιφέρεια.

Όχι !δεν φταίει μόνο η αποχή που έχασε ο Μέτιος

Ναι! Η Ν.Δ. έχει την μεγαλύτερη ευθύνη και για τις δυο ήττες στην τοπική αυτοδιοίκηση στη  Ροδόπη. Το καθήκον της εξαντλήθηκε στο να πληρώσει όλη την προεκλογική εκστρατεία Μέτιου, χωρίς να ασχοληθεί με την ενότητα του κόμματος , που ήταν και αυτό που στο τέλος στοίχισε την ήττα. Μπορεί βέβαια να είχε και λάθος πληροφορίες…αλλά ας φρόντιζε να διασταυρώσει τις πηγές της.

Ναι! Τα μεγαλύτερα ποσοστά της σταυροδοσίας του Μέτιου στη Ροδόπη προήλθαν από την μειονότητα ή οποία αυτή τη φορά έβαζε και σταυρό σε χριστιανούς.

Ναι! Ο Μέτιος έκανε ρεκόρ απώλειας ψήφων στη Ροδόπη χάνοντας στο β γύρο πάνω από 8.000 ψήφους ενώ ο Τοψίδης έχασε μόνο κάτω από 500.

Ναι!Η τοπική ΝΔ της Ροδόπης δεν υπάρχει καν ,και δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα να δικαιολογήσει την ύπαρξη της. Μηδενική η στήριξη στον Γραβάνη και άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος στον Χ.Μέτιο στον α γύρο , ενώ στο β γύρο δεν έκανε ούτε το αυτονόητο, αμελώντας να συσπειρώσει και να κινητοποιήσει  την Παράταξη του Γραβάνη υπέρ του Μέτιου.

Ξέρετε στις ήττες υπάρχει και η δικαιολογία της αυτοκτονίας!

Τέτοια περίπτωση υπάρχει και εδώ…Αυτοκτονική πολιτική , αυτοκτονικό σχέδιο, αυτοκτονικές επιλογές…και τα πάντα τινάχθηκαν στον αέρα στον α γύρο των εκλογών.

 

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας