Οικονομική κρίση και ριζοσπαστικές φωνές

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο από 22 έως και 24 Ιουνίου 2012 στην Αλεξ/πολη το 3ο συνέδριο του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης με θέμα: Οικονομική κρίση και ριζοσπαστικές φωνές».
Το φετινό συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Από τους συμμετέχοντες ομιλητές διευκρινίστηκαν οι διαφορές μεταξύ Ελευθερών Ζωνών, Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών και Ειδικών Οικονομικών Ζωνών.
Κοινή διαπίστωση των ομιλητών είναι ότι η οικονομική συγκυρία που διέπει αυτή την περίοδο τη χώρα μας κρίνεται ως καταλληλότερη για την προώθηση και τελικά για τη δημιουργία μίας τέτοιου είδους αναπτυξιακής δομής σε μία ακριτική περιοχή όπως αυτή της Θράκης.
Όπως τόνισε η πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης Κατερίνα Καραγιάννη ο φάκελος για τη δημιουργία των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στη Θράκη βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στο γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού αναμένοντας την υπογραφή του, προκειμένου στη συνέχεια να μεταβεί ο φάκελος στις Βρυξέλες για την ολοκλήρωση των τελικών διεργασιών. Ωστόσο η απουσία κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες καθυστέρησε σημαντικά την προώθηση της δημιουργίας τους.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε ότι η συζήτηση για τη δημιουργία των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών έχει ξεκινήσει από το 2004 και παρουσιάστηκαν οικονομικά αποτελέσματα από αντίστοιχες ζώνες που εδρεύουν σε περιοχές της Ευρώπης.
Σημαντική ήταν επίσης η επισήμανση ομιλητή ότι η θωράκιση της περιοχής μετά τη δημιουργία Ε.Ο.Ζ., αντιστοιχεί με την παρουσία στο σημείο δύο Μεραρχιών του Ελληνικού Στρατού.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας