Ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη η Πορεία Μνήμης Ισαάκ- Σολωμού 2021

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης, σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια της «Πορείας Μνήμης Ισαάκ- Σολωμού 2021», που πραγματοποιεί η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» κάθε χρόνο τέτοια εποχή, θα έχουμε τη χαρά και τη τιμή να τους υποδεχτούμε εδώ στην Ξάνθη μας, στο χωριό του Γρηγόρη Αυξεντίου, στο Αυξέντιο.

Οι Κύπριοι μοτοσικλετιστές ξεκινούν την πορεία τους από Θεσσαλονίκη, την 1η Ιουλίου θα βρεθούν στις Καστανιές Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, θα τους υποδεχτούμε στο Αυξέντιο, όπου προγραμματίζονται οι παρακάτω δράσεις:

  • Στις 10:00π.μ. άφιξη της πορείας και υποδοχή της στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Αυξέντιο Ξάνθης
  • Στις 10:30 π.μ. κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του Γρηγόρη Αυξεντίου, από τον επικεφαλής της πορείας, το δήμαρχο Αβδήρων και την πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης
  • Επίσκεψη – ξενάγηση στο «Κέντρο Ανάδειξης Λαογραφικής και Ιστορικής Ενότητας Θράκης- Κύπρου, «Γρηγόρης Αυξεντίου»», όπου η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων θα δώσει αναμνηστική πλακέτα του χώρου.
  • Αναχώρηση πορείας με πέρασμα της από την Κεντρική πλατεία Ξάνθης.

Η πορεία στη συνέχεια θα συνεχίσει για Θεσσαλονίκη και για τους άλλους προορισμούς.

 

Την πορεία απαρτίζουν συμβολικά 30 Κύπριοι μοτοσικλετιστές  και δύο αυτοκίνητα συνοδοί. Συνοδοί της πορείας είναι η μάνα του Ισαάκ Ισαάκ και η κόρη του η οποία γεννήθηκε ένα μήνα μετά την βάρβαρη και εν ψυχρώ δολοφονία του πατέρα της από τους Τούρκους.

Παρακαλούμε τους συν δημότες μας και όλα τα μέλη των Συλλόγων της Ξάνθης όπως τιμήσουν με την παρουσία τους την πορεία. Ας δείξουμε όλοι έμπρακτα την συμπαράσταση μας στον αγώνα απελευθέρωσης της Κύπρου μας, αλλά και ότι δεν ξεχνάμε και θα αγωνιζόμαστε μέχρι τη δικαίωση των εν ψυχρώ εκτελεσθέντων Ισαάκ και Σολωμού. Ας δείξουμε ότι οι προαιώνιοι δεσμοί Θράκης- Κύπρου που ξεκίνησαν πριν από 5000 χρόνια με τους Θρακόφρυγες και συνεχίστηκαν από το Γρηγόρη Αυξεντίου και το Διονύσιο Καρδιανό, έχουν συνεχιστές κι εμάς σήμερα.

 

Με τιμή

Η Πρόεδρος

Του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης

Ελένη Χατζηγεωργίου

Εγγραφείτε στο Newsletter μας