Ξεκίνησε σήμερα το πρωί το 3ο Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε τις εργασίες του το 3ο colloquium Μεταπτυχιακών Φοιτητών, Υποψήφιων Διδακτόρων και Μεταδιδακτορικών Ερευνητών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο, Σάββατο 2 Ιουνίου, το απόγευμα.

Το φετινό colloquium, ένας θεσμός πλέον του Τμήματος, συγκεντρώνει 25 φοιτητές του Β΄ Κύκλου Σπουδών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εξέλιξη των ερευνητικών τους εργασιών και να αποσπάσουν σχόλια από καθηγητές και κοινό. Επίσης, στη συνάντηση αυτή θα συγκεντρωθούν και πέντε προσκεκλημένοι ομιλητές Καθηγητές από άλλα Ιδρύματα.

Κατά την έναρξη σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η ανακοίνωση της πρώτης προσκεκλημένης ομιλήτριας, της Διευθύντριας ερευρών του Τομέα Νεοελληνικών Ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, κας. Πολυκανδριώτη Ουρανίας, η οποία αναφέρθηκε στον Προσωπικό λόγο και τις αυτοβιογραφικές δοκιμές από τον Διαφωτισμό στο Ρομαντισμό. 

Ο συντονιστής του colloquium, Επίκουρος Καθηγητής Ιωάννης Ντεληγιάννης, καθώς και η Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγήτρια Μαρία Τζιάτζη, στους χαιρετισμούς τους ευχαρίστησαν όλους τους ομιλητές για την παρουσία τους και έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στην οργανωτική επιτροπή του colloquium, που μέσα από προσωπική δουλειά και κόπο κατάφεραν να δώσουν και φέτος “σάρκα ακι οστά” στον θεσμό αυτό του Τμήματος.

Φέτος, για πρώτη φορά, η οργανωτική επιτροπή απαρτίστηκε από Υποψήφιους Διδάκτορες και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές του Τμήματος, οι οποίοι αφιερώνοντας χρόνο και κόπο, οργάνωσαν όλη τη συνάντηση, με τη βοήθεια, βέβαια, και τον συντονισμό του κ. Ντεληγιάννη. Συγκεκριμένα, την φετινή οργανωτική επιτροπή αποτέλεσαν οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές Γιάννης Κουρούδης, Ελένη Λαυράνου και Γεωργία Ντεμίρη και η Υπ. Διδάκτορας, κα. Άρτεμις Αρχοντογεώργη.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας