Ν Δένδιας Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιαδήποτε πρόκληση

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ.Αντώνη Σαμαρά και με την συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου, Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ.Κ.Μουσουρούλη και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Ν.Δένδιας, κατά την οποία έγινε μία εκτεταμένη συζήτηση για την προετοιμασία μας σχετικά με την πιθανότητα ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία και προσφυγικού ρεύματος.
Η χώρα έχει, ήδη, σχεδιασμό για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο σχεδιασμός υπεβλήθη στον Πρωθυπουργό και από εκεί και πέρα, θα υπάρξει εξέλιξη του σχεδιασμού τις επόμενες μέρες.
Επίσης, έγινε μία εκτενής συζήτηση για τη λήψη μέτρων, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις παράνομες μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο, να θωρακίσουμε το Αιγαίο. Και η σύσκεψη συνεχίστηκε το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στη Συρία έχει αρχίσει να διαφαίνεται ένα προσφυγικό ρεύμα. Καταρχήν, δεν έχει φθάσει σε μεγάλους αριθμούς στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή πηγαίνει προς την Τουρκία, την Ιορδανία και το Ιράκ. Όμως, η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη. Υποβλήθηκε, λοιπόν, ο σχεδιασμός στον Πρόεδρο της κυβερνήσεως, ο οποίος τον ενέκρινε και είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιαδήποτε πρόκληση. Κάθε προσπάθεια χρειάζεται, όμως, εκτός από τη στήριξη της κυβέρνησης και τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας