Να μας ζήσει!

Γράφει η
Λένα Καρατζίδου
Φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών Δ.Π.Θ.
Καρατζίδου Λένα
Πως και πως τον περιμέναμε να έρθει και να που ο Αντώνης έκανε πάλι το θαύμα του καθώς του ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος! Ο νέος Ανασχηματισμός λοιπόν είναι γεγονός. Υπουργοί πάνε κι έρχονται και πήραν φωτιά τα μπατζάκια τους. Άλλοι πήραν τα παπούτσια στο χέρι, άλλοι άλλαξαν και έβαλαν τα ρούχα τους αλλιώς κι άλλοι στις εννιά του μακαρίτη άλλος μπαίνει μες στο σπίτι.
Πρωθυπουργός ο Αντωνάκης ο Σαμαράς σταθερός.
Αντιπρόεδρος ο Βαγγελάρας ο Βενιζέλος που ξεπέρασε τη κρίση που τον είχε πιάσει και τα σχέδια του για να ρίξει τη Κυβέρνηση αν το Ιερό Δέντρο (βλ. Ελιά) δε τα πήγαινε καλά στις εκλογές.
Ο Πρωθυπουργός πήρε κι ένα τηλέφωνο να πει τη λυπητερή στον Άδωνη (να του ζήσει και ο γιός) ότι Υπουργείο Υγείας τέλος και αντίο και τη δερμάτινη καρέκλα παίρνει ο Μάκης Βορίδης(αυτό που λέγαμε για τα ρούχα τα αλλιώς).
Μήλον της Έριδος, πρόσωπο της εβδομάδας η νέα Κίντερ έκπληξη είναι ο Γκίκας Χαρδουβέλης νέος Υπουργός Οικονομικών -καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς- καλορίζικος, καλοτάξιδος και καλή δύναμη!
Ο Δ.Αβραμόπουλος παραμένει με το Φωφάκι του Γεννηματά να προστατεύουν τα σύνορα στο Υπουργείο Άμυνας.
Ο Αργύρης Ντινόπουλος έρχεται στο Εσωτερικών για να λύσει τα ‘’εσωτερικά’’ οπότε κ.Μιχελάκη καλή ξεκούραση!
Ο Νίκος Δένδιας από τη τάξη οδηγείται στην Ανάπτυξη και στο ομώνυμο Υπουργείο και τη θέση του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης παίρνει ο Βασίλης Κικίλιας μιας και είναι δίμετρος να τους φοβίσει!
Ο κ.Αρβανιτόπουλος μετά από τόσα που ‘’προσέφερε’’ στη Παιδεία τα μαζεύει τα πράγματα γιατί το κατώφλι θα περάσει ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος χρειάστηκε 35 ολόκληρα λεπτά για να πειστεί από τον Βενιζέλο να δεχτεί τη θέση καθώς στην αρχή είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τη θέση(Δε σου πρότεινε και το Οικονομικών). Βλέπετε ο κλήρος για το Αγροτικής Ανάπτυξης που είχε μείνει έπεσε στο Γ.Καρασμάνη.
Η Όλγα (βλ. Κεφαλογιάννη) συνεχίζει να προωθεί το Hellas μιας και ο Πρωθυπουργός είναι μάλλον ευχαριστημένος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (φοβού τον Πατέρα και θέση κρατήσατε)
Φυσικά γιατί να μην αναφέρουμε ότι τη θέση της υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού έχει η κ. Άντζελα Γκερέκου που άφησε για λίγο τις στάμνες και τον Τόλη για να προσφέρει στο τόπο.
Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης απέκτησε νέο μπροστάρη μιας και ο κ. Καράογλου πήρε τα παπούτσια στο χέρι κι άδειασε τη θέση στη παπουτσοθήκη για τον Γ.Ορφανό.
Τέλος δε θα μπορούσε να μη σχολιασθεί η αντικατάσταση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου από τη Σ. Βούλτεψη, πράγμα καλό από τη μια. Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, δεξια πιο δέξια τοίχος αλλά η πρώτη γυναίκα σ’αυτή τη θέση. Η πορεία της θα μας δείξει.

Απ’ότι καταλάβατε λοιπόν κάτι τρέχει στα γύφτικα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας