«Νίκησε» για άλλη μια χρονιά η παραδοσιακή θρακιώτικη αποκριά

Για άλλη μια χρονιά η Κομοτηνή βίωσε μια παραδοσιακή θρακιώτικη αποκριά το βράδυ της 1 Μαρτίου 2019 από το Σύλλογο Εβριτών Νομού Ροδόπης στο πλαίσιο του 4ου Kom on party. Μεγάλοι και μικροί μαζεύτηκαν γύρω από τη φωτιά στην κεντρική πλατεία για να παρακολουθήσουν τα παραδοσιακά έθιμα…μιας άλλης αποκριάς… παραδοσιακής και συνάμα σατιρικής.

Μαζί με το Σύλλογο Εβριτών βρέθηκε και ο Σύλλογος Νέου Σιδηροχωρίου με το έθιμο «Σεϊμένιδες και Πιτεράδες» που κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα και στην πλατεία του χωριού.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης, κ. Χρήστος Χατζηπέμου, τόνισε πως ο κόσμος έχει ανάγκη και την …άλλη αποκριά, της ζώσας παράδοσης, κι αυτή προσπαθεί να προσφέρει ο Σύλλογος, φυσικά με σύγχρονη σάτιρα ενταγμένη μέσα στα έθιμα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με παραδοσιακή θρακιώτικη μουσική η «Εβρίτικη ζυγιά».

Ο Καρνάβαλος είχε φέτος πολλά να πει!

Ο αγαπημένος σε όλους μας καρνάβαλος μίλησε για πολλά φέτος και, φυσικά, δεν παρέλειψε να πει και δυο λόγια για την πολιτική σκηνή της Ροδόπης. Τα σχόλια του επικεντρώθηκαν αυτή τη φορά στο Δήμο Κομοτηνής και την Περιφέρεια ΑΜΘ, χωρίς να μείνει «παραπονεμένος» κανείς υποψήφιος Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας