Νέο πάρτυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον «εκπρόσωπο» της Ροδόπης

Σε μια νέα κρίση μεγαλείου ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σε μίνι συνέντευξη του στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ αυτή τη φορά «αυτοχρίσθηκε»  ως εκπρόσωπος της Ροδόπης και όπως ήταν αναμενόμενο το facebook και το twitter πήραν φωτιά από τα σχόλια.

Στο κάτω κάτω της γραφής αν δεν μπορεί να υπερνικήσει την μεγαλομανία του, ας έλεγε εκπρόσωπος επί τιμή…όπως πχ λέμε πρέσβης επί τιμή …ή επίτιμος εκπρόσωπος …κατ αναλογία του επίτιμου δημότη , ουδείς θα έφερνε αντίρρηση.

Γιατί ναι πράγματι κάποτε όχι μόνο ήταν ο εκπρόσωπος της Ροδόπης αλλά και για τους περισσότερους και η ελπίδα της. Κάποτε όμως…όχι  τώρα. Το έχασε το τρένο!

Στη ζωή όλα έχουν τον κύκλο τους και τίποτα δεν μένει παρά μόνο η υστεροφημία.

Ας κοιτάξει στον καθρέφτη και ας κάνει τον απολογισμό του.

Ήταν πολύ έξυπνος νέος και μορφωμένος, από μικρός μπλέχθηκε με την πολιτική και αναρριχήθηκε σε ανώτερα αξιώματα. Ως δεξί χέρι στη νεολαία του τότε Προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ κατάφερε και εκλέχτηκε ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ…εγκαταλείποντας όμως αμέσως μετά …για να μετακομίσει στο στρατόπεδο του Κώστα Καραμανλή…που διεκδικούσε την αρχηγία του κόμματος.

Ακολούθησε η κουμπαριά με τον Καραμανλή και η άνοδος της ΝΔ στην κυβέρνηση…ακολούθησε η πρώτη (αμφιλεγόμενη) θητεία του ως υφυπουργός εξωτερικών…η δεύτερη και πετυχημένη ως υπουργός Παιδείας και  η τρίτη ως υπουργός μεταφορών..με τον Ευριπίδη να έχει καθιερωθεί ως τον διάδοχο του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ.

2009 τα νέα της οικονομίας δεν είναι καλά…η χώρα πάει σε εκλογές που τις κερδίζει ο ΓΑΠ …η ΝΔ πάει σε εσωκομματικές εκλογές και η χώρα ολοταχώς προς το μνημόνιο.

Ο Στυλιανίδης ξέροντας την οικονομική κατάσταση που θα ακολουθήσει δεν βάζει υποψηφιότητα για αρχηγός της ΝΔ …και δηλώνει αμέτοχος στην μάχη για την προεδρία που ακολουθεί μεταξύ Ντόρας και Σαμαρά…υποστηρίζοντας σιωπηρά τον δεύτερο υποθέτοντας πως θα είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος σε μελλοντική μάχη για την ηγεσία.

2012… Η ΝΔ κερδίζει τις εκλογές και γίνεται συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Ο Ε.Στυλιανίδης παίρνει ένα από τα σημαντικότερα υπουργεία… αυτό των εσωτερικών….για να περάσει χωρίς να αγγίξει…αφού στον ανασχηματισμό που ακολουθεί μετά από 6-7 μήνες …μένει οριστικά εκτός υπουργικού συμβουλίου. Το γιατί συνέβη αυτό… ρωτήστε τον Σαμαρά να σας πει…αν και είναι κοινό μυστικό πλέον.

Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015…η Ν.Δ. στη Ροδόπη συγκεντρώνει μόνο 13,500 περίπου ψήφους και δεν εκλέγει βουλευτή…παρότι ήταν το μόνο κόμμα που μπορούσε να στείλει χριστιανό βουλευτή στο κοινοβούλιο.

Γίνεται συνεχής λόγος για εκλογική αδικία…χωρίς όμως ποτέ να συζητηθούν τα αίτια της εκλογικής καθίζησης του κόμματος.

Ακολουθούν εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ …με τον Στυλιανίδη να μην ξαναβάζει υποψηφιότητα για την αρχηγία…επιφυλασσόμενος και πάλι για το μέλλον…παίρνοντας το μέρος του Βαγγέλη Μειμαράκη, με αντάλλαγμα την θέση του γραμματέα του κόμματος.

Κ.Μητσοτάκης στο Β. Μειμαράκης περνάνε στο δεύτερο γύρο της αναμέτρησης…

με τον Ευριπίδη να τον πιάνει η πρώτη μεγάλη κρίση μεγαλομανίας…χαρακτηρίζοντας μπρος στις κάμερες και τους εμβρόντητους τηλεθεατές… τον Κυριάκο Μητσοτάκη  ως μια απλή συνιστώσα του κόμματος.

Κατά πολλούς ήταν και η δήλωση που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα…υπέρ του Κυριάκου όμως.

Ο Ευριπίδης αναγκάζεται να αποχωριστεί από την πολιτική για να φροντίσει το επαγγελματικό του μέλλον…και πράγματι…μέσα στα χειρότερα χρόνια της κρίσης τα καταφέρνει…αφού και δικηγορικό γραφείο ειδικό στις επενδύσεις ανοίγει… και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κύπρου γίνεται…και νομικός σύμβουλος της ΣΕΚΕ…φτου φτου να μην τον ματιάξουμε…έγραψε και βιβλίο για την Θράκη…προκειμένου να την βοηθήσει όπως είπε…κάνοντας την γνωστή ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό…το παρουσίασε μάλιστα υπό το βλέμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Π.Παυλόπουλου και του αοιδού Μιχάλη Χατζηγιάννη στο χώρο του Αμφιθεάτρου του ΑΜΘ…και την ευγενική χορηγία του τότε Πρύτανη…κ Καραμπίνη..

Εύχομαι να πήγαν καλά τα έσοδα από τις πωλήσεις.

Από τότε αραιά και που ..εκτός εορτών και θέρους…επισκεπτόταν και την Ροδόπη…ενίοτε υπό την συνοδεία του κ Φούχτελ.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 με δελτίο τύπου  του …πληροφορεί τους Ροδοπίτες πως ξανανάβει τις πολιτικές του μηχανές…για να ξαναφέρει στην περιοχή την ανάπτυξη….Καλώς τον να και ας άργησε που λέει και η παροιμία. Λέτε να μας πει το μυστικό και όλοι να αποκτήσουμε 4-5 δουλειές ταυτοχρόνως;  Μακάρι μακάρι.

Αυτά γενικά και όσο μπορούσα πιο αντικειμενικά όσο αφορά την κομματική του δραστηριότητα  και μόνο…αφού θα μπορούσα να αναφερθώ και σε χίλια δυο άλλα …όμως θα ξέφευγα από το θέμα που σήμερα είναι καθαρά πολιτικό.

Στο ζουμί τώρα!

Λέτε ο Ευριπίδης να έδωσε την μίνι συνέντευξη στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ  για να απαντήσει στην Βούλα Ελευθεριάδου;

Μπα δεν είναι της κλάσης του…και ποια είναι δηλαδή αυτή που θα της απαντήσει…μια απλή γιατρός …που ούτε πάπια Πεκίνου έφαγε στη Κίνα…ούτε φουαγκρά και πατέ στο Παρίσι…ούτε λουκάνικα στο Βερολίνο με την Μέρκελ.

Απλά ο Ευριπίδης κτύπησε τον γάιδαρο για να ακούσει το σαμάρι που λέει και η παροιμία.

 Για τον Μητσοτάκη ήταν  το μήνυμα (ο οποίος την επόμενη Κυριακή θα βρισκόταν στην Κομοτηνή) μέσω της Ελευθεριάδου…και του έλεγε ξεκάθαρα….κοίτα να δεις εγώ κάνω κουμάντο τόσα χρόνια στην Ροδόπη…οπότε και υποψήφιος θα είμαι ξανά(καθόλου τυχαία ή άτυχη η δήλωση του μικρού Καραμανλή…αλλά αντιθέτως σαν να ήθελε να προλάβει κάτι…άλλωστε ο Ευριπίδης ποτέ δεν έκρυψε πως ο ίδιος τον εκπαίδευσε στην πολιτική) και θέλω να συνεχίσω να κάνω κουμάντο και μην μπλέκεστε στα πόδια μου. Φυσικά η πιο μεγάλη του πικρία ήταν πως η επίσκεψη καθώς και το πρόγραμμα αυτής ,κανονίσθηκε εν αγνοία του. Που πήγαν άραγε οι καλές εποχές( μέχρι πρόσφατα) που καμία επίσκεψη πολιτικού δεν γινόταν στην Ροδόπη…αν δεν ήταν πλήρως κανονισμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια από τον πρώην υπουργό και βουλευτή.

Και μια που η επίσκεψη Μητσοτάκη τελικά ακυρώθηκε…λόγω προειδοποίησης της ΕΜΥ πως λόγω σφοδρής κακοκαιρίας δεν είναι σίγουρη η αεροπορική σύνδεση Αθηνών Αλεξανδρούπολης…θα αναμείνουμε στο ακουστικό μας για την κατάληξη του σήριαλ…που για την ώρα αφορά τις περιφερειακές εκλογές και την μάχη μεταξύ του Προεδρικού Μέτιου και του αντάρτη Τοψίδη… και όχι τις βουλευτικές.

Δ.Κ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας