Νέα θύματα θρηνούμε στην καρμανιόλα Αρδάνιο -Μάνδρα- Διδυμότειχο στον Έβρο . Κάντε, επιτέλους, τα αυτονόητα!

Μετράμε πλέον δεκάδες νεκρούς και τραυματίες τα τελευταία χρόνια στη διαδρομή καρμανιόλα στο διαβόητο σημείο της εθνικής οδού Αρδανίου-Διδυμοτείχου, στον Έβρο..
Μετά και το νέο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε προχθές, που χάθηκε ένας ακόμη συμπολίτης μας, τους δύο που «έφυγαν» πριν ένα μήνα, αναρωτιόμαστε έως που φθάνει η ανικανότητα, η αδιαφορία και η ολιγωρία των υπευθύνων. Πόσοι ακόμα συμπολίτες μας θα χάσουν τόσο άδικα την ζωή τους έως ότου ολοκληρωθούν τα περιβόητα έργα; Η Εγνατία Οδός ΑΕ, ο κ. Γιαννακίδης και οι κάθε μορφής υπεύθυνοι μας έχουν αφήσει στο έλεος των διαδικασιών, της καθυστέρησης και των συσκέψεων. Στο μεταξύ το έργο της καρμανιόλας συνεχίζεται. Ούτε τις λακκούβες, που πολλαπλασιάζονται, δεν αποκατέστησαν που κοστίζουν ελάχιστα. Όταν θέτουμε το θέμα ο κ. Γιαννακίδης επιχειρεί ή να μας φιμώσει ή να χρεώσει και τον παλιό εθνικό δρόμο στην Εγνατία ΑΕ!! Στις 7 Ιουνίου 2013, πριν ένα μήνα, ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης» κ. Γ. Παυλίδης, εκφράζοντας την βαθειά λύπη για την εκατόμβη των ατυχημάτων είχε αναφέρει στα ΜΜΕ, για την κατάσταση:: «Δεν μπορεί κανείς να κρύβεται πίσω από την γραφειοκρατία, πίσω από τις καθυστερήσεις, τα κενά και από την άλλη πλευρά συχνά – πυκνά να θρηνούμε θύματα.Τα τελευταία θύματα ήταν δύο συμπολίτες μας, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ συνολικά θρηνούμε δεκάδες θύματα σε σύντομο χρονικό διάστημα προς τα πίσω.
Επιτέλους θα οφείλουν όλοι να κάνουν τα οφειλόμενα. Και τα οφειλόμενα είναι, αν δεν μπορούν να επισκευάσουν τους δρόμους, τουλάχιστον να λάβουν εκείνα τα μέτρα προστασίας όλων των συμπολιτών που κινούνται. Θεωρώ, ότι κάποιοι πρέπει πια να σκέφτονται και τις παραιτήσεις τους γι’ αυτό το κατάντημα σ’ αυτό το σημείο».
Μετά και το νέο προχθεσινό τραγικό συμβάν προσέθεσε: «Παραμένουν στο ίδιο τραγικό έργο θεατές. Η ανικανότητα και η βραδύτητα είναι παντού. Ούτε στα μικρά, να κλείσουν τις λακκούβες, δεν μπορούν. Είχαμε άδικο όταν, πριν ένα μήνα, τους καλούσαμε σε παραίτηση; Ο νέος δρόμος θα τελειώσει το 2015 , έως τότε όφειλαν και οφείλουν να κάνουν τα αυτονόητα!!»

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας