Μπριζόλες μεθυσμένες με σάλτσα κρασιού και τσιπς πατάτας

 

 ΥΛΙΚΑ 
6 μπριζόλες χοιρινές αρκετά μεγάλες
5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό ή κόκκινο κρασί
150 ml ζωμός κότας ελαφρά βρασμένος
8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
2 κόκκοι μπαχάρι
λίγο αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες μας και τις αλευρώνουμε και από τις δύο μεριές. Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ να κάτσουν λίγο στην άκρη.
-Παίρνουμε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι, 4 κουταλιές βούτυρο και σωτάρουμε τα κομματάκια του μπέικον σε μέτρια φωτιά. Μετά από 5-6 λεπτά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το καρότο και το δεντρολίβανο και πολύ λίγο κρασί (ίσα ίσα να μην είναι στεγνό το τηγάνι)
-Σε αυτό το μείγμα, ρίχνουμε μία μία τις μπριζόλες μας και τις σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές καλά να πάρουν όλες τις μυρωδιές.
-Μόλις σωτάρουμε κάθε μπριζόλα την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί, ώστε όλες οι μπριζόλες να είναι η μία δίπλα στην άλλη. Περιχύνουμε το υπόλοιπο κρασάκι, και προσθέτουμε το μπαχάρι μας, το φύλλο της δάφνης, λίγο δεντρολίβανο.
-Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το ζουμί της κότας  (τον οποίο έχουμε φτιάξει θερμαίνοντας 1-2 ποτήρια νερό και ένα κύβο σε ένα κατσαρολάκι) και αλατοπιπερώνουμε.
-Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση με δύο ώρες.

Τώρα ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα με τα τσιπς πατάτας.
-Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες  και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε 4 κουταλιές βουτύρου σε κομματάκια, αλάτι και πιπέρι, και από πάνω περιχύνουμε το γάλα και τα τριμμένα τυριά μας. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον ίδιο φούρνο για μία με μιάμιση ώρα.

-Προσοχή: Στη μιάμιση ώρα καλό είναι να βγάλετε τα αλουμινόχαρτα για να ξεροψηθούν λίγο οι πατάτες σας και μετά να κάνετε το ίδιο και στις μπριζόλες.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας