Μπορεί να έρχεται ο Ερντογάν αλλά ως συνήθως «Τὰ παιδία παίζει» στην Ροδόπη

Δυο μέρες έμειναν για την ιδιωτική επίσκεψη Ερντογαν στην Θράκη, όπου την Παρασκευή θα προσευχηθεί σε τζαμί της Κομοτηνής…και ήδη η περιοχή είναι ανάστατη μια που κυκλοφορούν χίλια δυο σενάρια για το τι θα πει στην μειονότητα ο Τούρκος Πρόεδρος…και κατ άλλους, επίδοξος σουλτάνος των συνόρων της καρδιάς του.
Πάντως αυτή την μεγαλοκαρδία πρέπει να την προσέχει…οι καρδιολόγοι λένε πως είναι αρκετά επικίνδυνη για την υγεία και ελπίζω να ακολουθεί την αρμόζουσα φαρμακευτική αγωγή.
Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που ο Τούρκος ηγέτης επισκέπτεται την Θράκη αφού μας είχε έρθει για επίσκεψη πριν 10 περίπου χρόνια κατόπιν πρόσκλησης του τότε πρωθυπουργού-και κουμπάρου του- Κώστα Καραμανλή.
θυμάμαι μάλιστα πως δεν μας είχε έρθει και με άδεια τα χέρια. Το πεσκέσι του το έφερε, σαν καθώς πρέπει επισκέπτης, α! όλα κι όλα! το σωστό να το αναγνωρίζουμε.
Το δώρο του ήταν μια βάφτιση…δηλαδή εκτός από κουμπάρος του τότε πρωθυπουργού, επέκτεινε την συγγένεια του και με την Θράκη ως νονός, δίνοντας νέο όνομα στην μειονότητα ως “τουρκομουσουλμανική”.
Το αν είχε πανηγυρίσει γιαυτή την εξέλιξη η τότε Ελληνική κυβέρνηση δεν το θυμάμαι…πάντως δεν είχε διαμαρτυρηθεί. Οι κουμπαριές ήταν ιερό πράγμα από τότε. Αστε που δεν υπήρχε θέμα εκλογής χριστιανών βουλευτών, αφού οι ψήφοι της πλειονότητας ,αρκούσαν για την εκλογή 2 βουλευτών.
Tρια τέσσερα χρόνια μετά όμως έγινε κάτι παράξενο στην Ροδόπη, μειώθηκαν οι χριστιανικές ψήφοι στα καλά του καθουμένου. Από εδώ τις ψάχναμε από εκεί τις ψάχναμε…άφαντες αυτές…προφανώς καθόταν αραχτές στον καναπέ αλλά δεν κάναμε τον κόπο να τις ψάξουμε ή είχαν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς για τις μεγαλουπόλεις.
Τότε ήταν που ανακαλύψαμε ότι η Τουρκία του Ερντογαν επεμβαίνει στη Θράκη.
Προφανώς και δεν μας πέρασε τίποτα από το μυαλό όταν το 2008 η τράπεζα Ζιράτ άνοιγε υποκατάστημα στην Κομοτηνή.
Η τότε κυβέρνηση το είχε δει ως κάτι το απολύτως φυσιολογικό, ούτε μας πείραζε που τα εργοστάσια έκλειναν το ένα πίσω απ το άλλο. Για τους παραπονούμενους υπήρχε συνήθως ο διορισμός στο δημόσιο(τις περισσότερες φορές πρόσκαιρος)ενώ για τους αγρότες μια γαλαντόμος περίοδος επιδοτήσεων και αγρανάπαυσης.
Ακόμα συζητείται στα διεθνή φόρα της Ε.Ε. ως ανέκδοτο η περίπτωση της Ροδόπης που κατά μια φήμη επιδοτούνταν γεωργική έκταση κατά πολλή μεγαλύτερη της συνολικής έκτασης του νομού.
Μ αυτά και μ αυτά φτάσαμε στο 2017…με την Ροδόπη να φυτοζωεί , το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας να κινείται από τη μειονότητα, την κυβέρνηση να κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα…και τους κατοίκους να προσεύχονται για ένα καλύτερο μέλλον.
Και γιατί όλα αυτά; Μα επειδή επί τόσα χρόνια ακολουθήθηκε μια εντελώς λάθος πολιτική…Με την άδεια μας, μη πω πως με τις ευλογίες μας επιτρέψαμε να δημιουργηθεί η σημερινή κατάσταση.
Γιατί άλλο να λες νοιάζομαι για την Θράκη…και άλλο να το εννοείς και να πράττεις τα δέοντα.
Δυστυχώς μόνο στα λόγια μείναμε…και στα γραπτά!
Την Παρασκευή ο Ερντογάν έρχεται στην Κομοτηνή…
Ετοιμασθείτε να ζήσουμε και πάλι την ίδια ιστορία από την αρχή.
Αυτή τη φορά μπορεί να ακουστούν ή μάλλον για να ακριβολογώ να γραφούν και πύρινοι λόγοι κατά του επίδοξου σουλτάνου. Ποιο το όφελος όμως;
Υπάρχει κανείς για να αναλάβει την ευθύνη για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Θράκη; Μπα ε? Πάντα φταίει η Αθήνα και οι Τούρκοι…εμείς αθώες περιστερές!

ΥΓ
Έκτακτη σύσκεψη σήμερα με αφορμή την έλευση του Ερντογαν, στη Ν.Δ μεταξύ Κυριάκου Ντόρας. Μα καλά μιλιούνται αυτοί οι δύο; Και στην Ροδόπη για πιο λόγο άραγε ξεσηκώθηκαν 1-2 Ντορικοί για την μη υπουργοποίηση της;
Ουπς λάθος…παρασύρθηκα και σας γράφω αυτά που θα γράψω στο επόμενο άρθρο μου.
Και άντε μια που το άρχισα να μην σας αφήσω σε αγωνία.
Ποια τα παιχνίδια πρώην(;) κορυφαίου(;) πολιτικού με τους ΑΝΕΛ;

Δ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας