Με το Μάτι της Πατρίδας(Vol σατυρικό debateακό)

Δεν ξέρω πόσοι δεν είδατε χτες το debate… αλλά ο Βελόπουλος ήταν όλα τα λεφτά. Όλοι οι άλλοι λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο τι θα πουν αλλά ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης κρύβει πάντα εκπλήξεις.Πρώτα πρώτα στο όνομα του κόμματος του. Ελληνική Λύση…αντί του ορθού Ρωσική Λύση. Sorry κιόλας αλλά το να έχεις το πέτο σου την ελληνική σημαία …αλλά στο πίσω μέρος του κινητού σου τον Ρωσικό θυρεό δεν είναι και πολύ sik για πολιτικό αρχηγό.

 

Ακούγοντας τον περίμενα μια του κουβέντα που θα έφερνε τα πάνω κάτω…που θα ανέτρεπε όλα τα γκάλοπ και θα επιτύχαινε αυτοδυναμία από 21 Μαΐου. Ποια θα ήταν αυτή η κουβέντα; Μα τι άλλο από το όποιος ψηφίσει Ελληνική λύση θα κερδίσει αμέσως 3 ιδιόχειρα βιβλία  του Ρασπούτιν του οσιομάρτυρα , 3 αλοιφές από την μυστική συνταγή της Φωφης της δεξιοβρεφοκρατούσας(μεγάλη η χάρη της)  που θεραπεύουν μια και έξω τους κάλους … και έξτρα δώρο την αυθεντική λίμα που χρησιμοποίησε ο Ρωμαίος στρατιώτης για να ακονίσει το ακόντιο του πριν το στρίψει προς τον σταυρό.

Κι όμως ο Βελόπουλος συγκρατήθηκε και δεν έριξε τα μεγάλα του όπλα στο debate. Αντ αυτού περιορίσθηκε στην αποκάλυψη πως οι Γιαπωνέζοι χριστιανοί τολμούν να απεικονίζουν την Παναγία με Κιμονό… οι δε Ινδιάνοι χριστιανοί την ζωγραφίζουν με φτερά στο κεφάλι. Μα τι βλασφημία είναι αυτή…που μάλιστα παρουσιάζεται και στο βιβλίο θρησκευτικών των δημοτικών μας σχολείων. Πω πω Σόδομα και Γόμορρα γίναμε ….θα πέσει να μας κάψει η φωτιά.

Βέβαια τεχνηέντως του διαφεύγει πως ο Θεός έστειλε τον γιο του στη γη για να σώσει όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως   χρώματος ,ράτσας, γένους ή καταγωγής. Όπως του διαφεύγει, ότι επισήμως η ορθόδοξη Εκκλησία μας θεωρεί ως την μεγαλύτερη σύγχρονη μάστιγα του Χριστιανισμού , την τυπολατρεία. Τι πιο λογικό και φυσικό να ακολουθεί κάποιος τις διδαχές του Ιησού περί πνευματικής αγάπης, πίστης και κάθαρσης . Άλλωστε ποιος μας εγγυάται πως αν ερχόταν σήμερα ο Χριστός στη γή…δεν θα έπραττε ακριβώς τα ίδια όπως όταν πρωτομπήκε στο ναό του Σολομωντα;

 

Ουφ και αυτός ο Στουρνάρας τι ήθελε και έγραψε αυτή την έκθεση, ανήμερα του debate, ότι δήθεν δεν φτάνουν τα χρήματα για να υλοποιηθούν οι προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων;  Λεφτά υπάρχουν σε….Δήμητρες κατά τον Βαρουφάκη…. Σε προλεταριακές δραχμές κατά τον Κουτσούμπα…Σε  ρούβλια ή σε νομίσματα της Ινδίας ή της Βραζιλίας για τον Βελόπουλο…Σε ευρώ για τον Ανδρουλάκη…. Σε ευρώ σε ρούβλια και σε πέσος Βενεζουέλας για τον Συριζα …και σε ευρώ και δολάρια(ευτυχώς αυτά τα δεύτερα τα βλέπουμε κάπου κάπου στον Έβρο) για τον Μητσοτάκη.  Οπότε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί (ολίγον τι μαζεμένοι πλέον) συνέχισαν την παροχολογία.  Άρα ο πιο πιστευτός ήταν αυτός που έταξε τα λιγότερα.

Και μια που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να υπάρξει συναγωνισμός  σε πολιτικές του τύπου Τσοβόλα δώστα όλα…ξαναήρθε στην επικαιρότητα το θέμα των υποκλοπών. Μα αυτές είναι η φυσική συνήθεια όλων των Ελλήνων. Τι μένει δηλαδή κρυφό στην χώρα μας; Συμβαίνει κάτι σπίτι μας και η κουτσομπόλα της γειτονιάς το μεταδίδει σε χρόνο ρεκόρ στη μισή πόλη. Ξεχνάμε κάπου το τηλέφωνο μας και η/ο σύντροφος μας το κάνει φύλλο και φτερό για να δει τις συνομιλίες μας και τα like μας. Μιλάμε στο κινητό και λέμε την λέξη αυτοκίνητο…και αμέσως μετά μόλις μπούμε στο ιντερνετ σκάνε απανωτες διαφημίσεις για αυτοκίνητα. Διαχρονική πληγή οι υποκλοπές…ποιος ξεχνάει τις δεκαετίες του 80 και 90 που οι κασέτες με τις τηλεφωνικές συνομιλίες πολιτικών και επιχειρηματιών πουλιόταν στις λαϊκές αγορές. Ή τις αρχές της δεκαετίας του 2000 με τις περίεργες αυτοκτονίες σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας;

Τα παραπάνω δεν αναιρούν  την γενική απαίτηση στο να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι …εκτός κι αν υπάρχει εξαιρετικός  εθνικός λόγος…τον οποίο όμως δεν μπορούν να τον πουν. Μπέρδεμα μια που ο καθένας μπορεί να υποθέτει ότι θέλει …για καθέναν από τους εμπλεκομένους…και αυτούς που άκουγαν και αυτούς  που μιλούσαν.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας