Με τις καλύτερες εντυπώσεις το Συνέδριο του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας για τον Νίκο Καζαντζάκη

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 3 & 4 Νοεμβρίου 2017 στην Κομοτηνή Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης: από το χειρόγραφο στο κείμενο» από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας ΔΠΘ, σε συνεργασία με τις «Εκδόσεις Καζαντζάκη».

Στο συνέδριο συμμετείχαν με τις ανακοινώσεις τους 13 ομιλητές, οι οποίοι ανέπτυξαν τα θέματα τους γύρω από το Νίκο Καζαντζάκη, τη ζωή και το έργο του.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΦ από τις 31 Οκτωβρίου  έως τις 3 Νοεμβρίου Εργαστήριο μεταγραφής χειρογράφων του Νίκου Καζαντζάκη, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Μαθιουδάκη, Δρ. Γλωσσολογίας του ΔΠΘ, και του Νίκου Μαυρέλου, Αναπληρωτή Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου η Αναγόρευση του Ομότιμου Καθηγητή Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Χριστόφορου Χαραλαμπάκη, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Καθηγήτρια, κα. Πηνελόπη Καμπάκη – Βουγιουκλή ανέφερε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό της ότι αυτό το Συνέδριο ήταν πραγματικά κάτι το μοναδικό, αφού δεν υπήρξε προκήρυξη για αποστολή περιλήψεων και έγκριση εργασιών, αλλά προσκλήθηκαν μόνο οι καλύτεροι, οι ειδικοί στον Νίκο Καζαντζάκη.

Η Πρόεδρος του ΤΕΦ, Καθηγήτρια, κα. Ζωή Γαβριηλίδου, στην προσφώνηση της τόνισε: «Το παρόν συνέδριο είναι προϊόν συνέργειας με τις Εκδόσεις Ν. Καζαντζάκη και την Περιφέρεια Κρήτης και ευχαριστώ θερμά τους δύο φορείς για τη συνεργασία αυτή. Εύχομαι να μην μείνει ευκαιριακή, αλλά να συνεχιστεί στο μέλλον και να γίνει πιο στενή με την από κοινού επίτευξη επιστημονικών στόχων. Το παρόν συνέδριο δεν θα μπορούσε να είχε γίνει αν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δεν στεκόταν πάντα δίπλα μας ως αρωγός. Ευχαριστώ θερμά τόσο την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας ΔΠΘ, όσο και την Επιτροπή Ερευνών του ΔΠΘ για την οικονομική ενίσχυση. Τέλος το παρόν συνέδριο είναι απτό παράδειγμα του πώς πενιχρά δίδακτρα που καταβάλλουν οι φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών μας επιστρέφουν σε αυτούς ανταποδοτικά με τη διοργάνωση τέτοιων δράσεων.»

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας