Μεταστεγάζεται το Ιεροσπουδαστήριο Χαϊριγέ λόγω κατάληψης.

Τι γίνεται αν μια σχολική μονάδα βρίσκεται υπό κατάληψη επί μακρό χρονικό διάστημα; Ο λόγος για το Ιεροσπουδαστήριο Χαϊριγέ στην Κομοτηνή ,όπου η Σχολική Επιτροπή και οι μαθητές αντιδρώντας κατά κύριο λόγο στην απόφαση του υπουργείου παιδείας να μειώσει τις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται , το οποίο ως Βακουφικό είναι και αυτοχρηματοδοτούμενο.

Με απόφαση της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ανακοίνωσε τα εξής:

“Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της παροχής ίσων ευκαιριών στην παιδεία, της παροχής των μέγιστων δυνατοτήτων εκπαίδευσης μέσα από υποστηρικτικές δομές προς όφελος των μαθητών (ενισχυτική διδασκαλία), της διατήρησης του δικαιώματος του πολίτη στην εξυπηρέτηση των αιτημάτων του, της προστασίας του δικαιώματος του δημόσιου λειτουργού να τελεί τα παιδαγωγικά, διδακτικά και διοικητικά του καθήκοντα και λαμβάνοντας υπόψη σχετικά αιτήματα γονέων και μαθητών, μεταφέρεται η λειτουργία του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής στην οδό Χατζηκωνσταντή Ζωίδη 6 και συγκεκριμένα στο κτίριο όπου στεγάζεται το ΣΔΕ Κομοτηνής και το παράρτημα του ΕΑΠ στην Κομοτηνή. Επομένως από την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και ώρα 8.15 π.μ. η εκπαιδευτική διαδικασία (μαθήματα κανονικού προγράμματος και ενισχυτικής διδασκαλίας) θα λαμβάνει χώρα κανονικά στο ως άνω κτίριο.”

Απορία. Η προσωρινή μεταστέγαση σε τι θα εμποδίσει την κατάληψη και του νέου κτιρίου, σε περίπτωση που μεταβούν σ αυτό όχι μόνο τα παιδιά- που σύμφωνα με την ανακοίνωση θέλουν να συνεχίσουν τα μαθήματα τους με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας- αλλά και οι υπόλοιποι μαθητές;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας