Μεταβολή…εμπρός μαρς

Το ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα συνεχίζεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά και οι προβλέψεις λένε πως θα συνεχισθεί για τουλάχιστον 6 χρόνια ακόμα…δεν πρόκειται μόνο για παγκόσμιο ρεκόρ αλλά για ρεκόρ σύμπαντος!!!
Ήταν τόσο χάλια το κράτος μας;
Ναι ήταν
Υπήρχε απίστευτη διαφθορά;
Ναι υπήρχε
Η λέξη αξιοκρατία υπήρχε καν σαν έννοια;
Όχι δεν υπήρχε.
Το 90% του πλούτου το κατείχε το 1% του πληθυσμού;
Ναι το κατείχε.
Άλλαξε τίποτα σ αυτά τα 6 χρόνια;
Όχι δεν άλλαξε.
Είμαστε τόσο ανίκανοι ή απλά μαριονέτες σε ένα παγκόσμιο κουκλοθέατρο;
Για να το ξεκαθαρίσουμε…όλα τα παραπάνω υπήρχαν στο Ελληνικό κράτος από ιδρύσεως του.
Πάντα όμως βρισκόταν ο τρόπος να τη βγάζουμε καθαρή και με τους προύχοντες αλλά και με το λαό ευχαριστημένο.
Ζόρια είχαμε μόνο σε περιόδους διεθνών κρίσεων…κι αυτό μόνο σε περίπτωση που ως κυβέρνηση βρισκόμασταν εκτός γραμμής.
Δύο οι μεγάλες αλήθειες που ειπώθηκαν στο λαό και κατά σύμπτωση και οι δύο από το στόμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Α) Ανήκουμε εις τη δύση
Β) Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο.

Είναι αστείο να μιλάμε για το χρέος της Ελλάδος και το πώς θα αποπληρωθεί…όταν σε σύγκριση με όσα διακυβευονται στην παγκόσμια οικονομία…είναι πενταροδεκάρες.

Τα όσα περνάει η χώρα μας…είναι περισσότερο αποτέλεσμα λανθασμένων επιλογών εξωτερικής πολιτικής.
Όχι πως σαν κράτος δεν χρειαζόμασταν μεταρρυθμίσεις…είναι ανόητο και μόνο να το σκέφτεσαι.
Άλλο πράγμα όμως οι μεταρρυθμίσεις και άλλο ο οικονομικός στραγγαλισμός του πληθυσμού με απώτερο σκοπό τον πλήρη έλεγχο των πάντων….επειδή η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο(Β) και δεν μπορεί κανείς να την εμπιστευθεί.

Ας αρχίσουμε όμως απο το Ανήκουμε είς την Δύση(Α) …όπως αποφασίσθηκε στην συνδιάσκεψη της Γιάλτας όταν οι νικητές του Β παγκοσμίου πολέμου διαμοίρασαν τον κόσμο.
Το πρώτο στραβοπάτημα μας το πληρώσαμε με τον εμφύλιο…και το δεύτερο με την δικτατορία.
Όχι δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου και όλοι κρέμονται από εμάς επειδή εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία ή βγάλαμε τον Λεωνίδα και τον Μέγα Αλέξανδρο…είμαστε απλώς μια κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη… που αν θέλουν μπορούν να πάρουν ένα μπλάνκο και να μας σβήσουν.
Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια… όσο κι αν η Χρυσή Αυγή να προσπαθεί να μας πείσει πως είμαστε ο εκλεκτός λαός…και θα πάρουμε και την Πόλη….την οποία παρεμπιπτόντως θα την κάνουμε τι; Αμμόχωστο;

Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα.
Με την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού έγιναν τραγικά λάθη…τόσο σε επίπεδο παγκόσμιας στρατηγικής όσο και επιλογών των Ελληνικών κυβερνήσεων.
Για να μην πολυλογούμε οι δυτικοί νόμισαν πως μπορούν κατά τα πρότυπα της Γιάλτας να ξαναμοιρασουν τα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ…και η Ελλάδα νόμισε πως μπορεί να επιλέξει δικιά της ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.

ΗΠΑ και Γερμανία διένειμαν μεταξύ τους τα ιμάτια των πρώην κουμουνιστικών κρατών της Ευρώπης κι συμφωνήθηκε η Γερμανία να αναλάβει και την πρωτοκαθεδρία της Ε.Ε.
Η χώρα μας θεωρώντας πως το ανήκουμε εις τη δύση δεν ισχύει πια…αφού δεν υπήρχε ανατολή…ορθώς τότε επέλεξε την Ε.Ε. και άρα το άρμα της Γερμανίας.

Στην ζωή όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο…αφού ακόμα και τα πιο καλομελετημένα σενάρια ανατρέπονται.
Έτσι βρέθηκε να ηγείται της Ρωσίας ένας τεράστιος πολιτικός άντρας….ο Πούτιν.
Υπερφίαλη και ερασιτεχνική η αντίδραση της δύσης στη προσπάθεια του Ρώσου ηγέτη να ξανακάνει την χώρα του παγκόσμια δύναμη.
Το μαύρο χρήμα που έρεε άφθονο από την Ρωσική πρωτεύουσα για επενδύσεις σε δυτικές χώρες και τα σχέδια του Ρώσου ηγέτη για ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από την χώρα του..έφερε τα πάνω κάτω στην αμερικανική ραστώνη που την κρίσιμη στιγμή βρέθηκε με αδύναμους ηγέτες τύπου Μπους τζουνιορ.
Την πιο κρίσιμη στιγμή… Ελλάδα Κύπρος αλλά και άλλες μεσογειακές ευρωπαικές χώρες κάνουν την λάθος εκτίμηση…στρέφοντας την πολιτική τους και προς την Ρωσία. Λογική κίνηση κατά τα φαινόμενα …αφού η πιο κοντινή πηγή για την Ε.Ε. για φυσικό αέριο και πετρέλαιο ειναι η Ρωσία…αλλά λανθασμένη για τα συμφέροντα των ΗΠΑ …οι οποίες ξόδεψαν δεκάδες τρις για τους πολέμους στην μέση ανατολή …προκειμένου να ελέγχουν τις πηγές ενέργειες…τόσο προς Ευρώπη όσο και προς την Κίνα.
Μοιραία λοιπόν η σύγκρουση συμφερόντων… και ο μόνος τρόπος να ελεγχθούν κράτη χωρίς πολεμική σύγκρουση ειναι η οικονομικός τους έλεγχος.
Τυχαίο πως σε δεινή οικονομική θέση είναι μόνο τα κράτη ελέγχου της λεκάνης της μεσογείου απ όπου θα διέρχονται όλοι οι αγωγοί από ασία και αφρική;
Που βρίσκεται ο παραλογισμός;
Στο αυτονόητο που μας διδάσκει η ιστορία… μετά από έναν μεγάλο ηγέτη…ακολουθεί μια μακρά περίοδος παρακμής και εσωτερικών σπαραγμών.
Όσοι λοιπόν πόνταραν στον Πούτιν έκαναν λάθος ποντάρισμα…αφού τα οφέλη θα είναι βραχυπρόθεσμα…ενώ οι επιπτώσεις μακροπρόθεσμες.
Ακόμα μεγαλύτερο το λάθος αντίδρασης των ΗΠΑ που αντί να επιλέξει μια λύση για ένα πρόσκαιρο πρόβλημα… ακολούθησε τακτικές ψυχρού πολέμου.
Τραγικότερη η αντίδραση της Ε.Ε. που η ηγέτιδα δύναμη της Γερμανία …επωφελούμενη της κόντρας των αιωνίων..επέλεξε να θέσει υπό τον απόλυτο της έλεγχο όλη την Ευρώπη.

Και η Ελλάδα τι πρέπει να κάνει για όλα αυτά…
Ας επανέλθω στα περί φρενοκομείου και δύσης…και ας καταλήξω στο εξής.

Σε ένα απέραντο φρενοκομείο υπό την εποπτεία της δύσης…οι τρόφιμοι- αν και με προβλήματα -περνάνε σχετικά καλά.
Μια μέρα κάποιος φύλακας..ξεχνάει την πίσω πόρτα ανοικτή.
Οι τρόφιμοι βρίσκουν την ευκαιρία και βγαίνουν από το ίδρυμα…άλλοι τραβάνε προς βορρά..και άλλοι προς την ανατολή.
Χαρές και πανηγύρια… είμαστε ελεύθεροι…μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε χωρίς τους νοσοκόμους με τα χάπια και τα ηλεκτροσοκ για τις σοβαρές περιπτώσεις.
Ναι αλλά έρχεται ο χειμώνας και οι τρόφιμοι δεν έχουν καύσιμα για να ζεσταθούν…
Τα πάντα παγώνουν και δεν υπάρχουν ούτε τρόφιμα στη φύση για να φάνε.
Τι να κάνουν;
Να γυρίσουν πίσω στο φρενοκομείο;
Να υπομείνουν τα βάσανα τους μέχρι την επόμενη άνοιξη προσμένοντας πως δεν θα ξανάρθει χειμώνας;
Να κάνουν αίτηση να μπουν σε κανένα προσφυγικό φρενοκομείο του βορά ή της ανατολής;

Αλλά γιατί περιμένουμε να σκεφθούν λογικά οι τρόφιμοι του φρενοκομείου… οπότε όλες οι λύσεις έχουν τις ίδιες πιθανότητες επιλογής

Δ.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας