Μεσαιωνικός και σύγχρονος ισλαμισμός

Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός , τρεις θρησκείες που πιστεύουν στον ίδιο Παντοδύναμο και μοναδικό Θεό αλλά διαφωνούν σ όλα τα άλλα!
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους στην αρχή στον ένα Παντοδύναμο και μοναδικό Θεό πίστευαν οι Ιουδαίοι οι οποίοι περίμεναν παράλληλα και τον Μεσσία να κατέβει στη γη.
Γεννήθηκε και μεγαλούργησε ο Ιησούς Χριστός..αλλά οι Ιουδαίοι δεν πίστεψαν πως αυτός ήταν ο Μεσσίας …το πίστεψε όμως όλος ο γνωστός τότε δυτικός κόσμος και γεννήθηκε ο Χριστιανισμός.
571 χρόνια μετά την έλευση του του Ιησού…γεννήθηκε ο Μωάμεθ…και οι ανατολικοί λαοί της λεκάνης της Μεσογείου είπαν πως αυτός ήταν ο απεσταλμένος του Θεού στη γη…και γεννήθηκε το Ισλάμ.
Οι Ιουδαίοι αντιθέτως εξακολουθούν να περιμένουν.
Φυσικό επόμενο λοιπόν και οι τρεις θρησκείες να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία …που δεν είναι άλλη από την παλαιά διαθήκη…μέχρι το έτος μηδέν…όπου για τους Χριστιανούς προστίθεται η Καινή διαθήκη…και μέχρι το έτος 571 όπου για τους Μουσουλμάνους προστίθεται το κοράνι.
Και τώρα πάμε στα δύσκολα…στην ερμηνεία της Καινής διαθήκης και του Κορανίου από τα Ιερατεία.
Αφορμή για το άρθρο στάθηκε το προφίλ του νέου αρχηγού του ΙSIS …που με την ιδιότητα του νομικού (απόφοιτος της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Δαμασκού) θεσμοθέτησε τον λιθοβολισμό των γυναικών που κατηγορούνται για μοιχεία …και την κατακρήμνιση από τις στέγες των σπιτιών όσων είναι ύποπτοι για ομοφυλοφιλία!
Θα το θεωρήσετε ασφαλώς άδικο , φρικιαστικό , απολίτιστο.
Όπως το ίδιο θα θεωρήσετε ασφαλώς και το έργο της Ιεράς εξέτασης κατά τον μεσαίωνα..όπου άνθρωποι οδηγούνταν στην πυρά επειδή ήταν δαιμονισμένοι ή αιρετικοί ή οι γυναίκες μάγισσες.
Είμαστε τυχεροί που ο Χριστιανισμός πέρασε τον μεσαίωνα του πριν 15 αιώνες και συνάμα άτυχοι που ο ισλαμισμός περνάει το δικό του μεσαίωνα τώρα.
Υπάρχει όμως σύγχρονος Ισλαμισμός; Μπορεί η ανθρωπότητα να ελπίζει σε ένα ειρηνικό μέλλον σύντομα;
Πόσο δύσκολο πια είναι να κατανοηθεί πως όταν ένας χριστιανός ή ένας Ιουδαίος προσεύχεται στο Θεό και ένας Μωαμεθανός στον Αλλάχ…και οι τρείς τους απευθύνονται στην ίδια θεϊκή δύναμη;
Κι όμως είναι δύσκολο…μια που οι μετρήσεις έδειξαν πως των 69% των Χριστιανών δεν γνωρίζει πως ο Αλλάχ των μουσουλμάνων είναι το ίδιο πρόσωπο με τον δικό τους θεό…και το 98% των μουσουλμάνων δεν γνωρίζει πως ο Θεός των Χριστιανών είναι το ίδιο πρόσωπο με τον δικό τους Αλλάχ.
Συντριπτικά ασφαλώς τα νούμερα και θα παραμένουν συντριπτικά όσο θα συνεχίζεται η κούρσα του ανταγωνισμού για το ποια απ όλες τις ονομασίες του Θεού ειναι η καλύτερη. Ας λύσουν πρώτα αυτό το θέμα και μετά ας ασχοληθούν αν ήρθε ή όχι ο Μεσσίας στην γη και με ποιο όνομα.
Όσο για το ερώτημα αν υπάρχει σύγχρονος Ισλαμισμός η απάντηση είναι απλή. Υπήρχε όταν την Χριστιανοσύνη την σκέπαζε ο Μεσαίωνας…τότε που μουσουλμάνοι λόγιοι έσωζαν τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων ή των Λατίνων από την πυρά , όταν μελετούσαν μαθηματικά , φυσική και χημεία..χωρίς τον κίνδυνο να χαρακτηρισθουν μάγοι από την Ιερά εξέταση.
Υπήρχε άρα θα ξαναυπάρξει, σύντομα ελπίζω για το καλό της ανθρωπότητας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας