Μαζεύτηκαν Σχολικά είδη-Απασχολήθηκαν δημιουργικά τα παιδιά

“Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS”

Με αφορμή την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος στον υπαίθριο χώρο του Εμπορικού Κέντρου Cosmopolis Θεματικό Εκπαιδευτικό Εργαστήρι για τα παιδιά ηλικίας 8-13 ετών με θέμα “Προσφέρω-Συμμετέχω-Δημιουργώ” το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018. 

Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη για παιδιά που τα έχουν ανάγκη και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα προμηθευτούν. Η αγάπη του κόσμου και των ίδιων των παιδιών που πρόσφεραν τα σχολικά είδη ξεπέρασε κάθε αναμενόμενη προσδοκία, δείχνοντας έμπρακτα την ανθρωπιά μας και τη στήριξη μας σε όσους δεν έχουν την άνεση να προμηθευτούν τα σχολικά τους είδη.

Η δράση διοργανώθηκε μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Κομοτηνής, του Παιδικού Τμήματος του Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής αλλά και της Ομάδας “Μαμάδες Νομού Ροδόπης”.

Αξιοθαύμαστη και αξιέπαινη η συμμετοχή και των εθελοντών που προσφέρθηκαν και απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά στο χώρο και δημιούργησαν μαζί τους χειροτεχνίες. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως το Κέντρο στο μεγαλύτερο ποσοστό προσφέρει τη στήριξη του αυτοτελώς, με δική του χρηματοδότηση δηλαδή, και χωρίς κάποια ισχυρά κονδύλια από κρατικούς ή άλλους φορείς, αφού και η χρηματοδότηση των Κέντρων Στήριξης όλης της Ελλάδας από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει μειωθεί σημαντικά.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Στήριξης, κα. Φελίνα Καζάκου, μίλησε για τη συλλογική αυτή προσπάθεια, η οποία στηρίζεται στο έπακρο από την τοπική κοινωνία, αλλά και από διάφορους φορείς του Νομού, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Σύλλογο Θρακών αλλά και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Η κα. Καζάκου τόνισε πως σε αυτές τις δράσεις σημαντικό για το ίδιο το Κέντρο είναι να δραστηριοποιήσει τα ίδια τα παιδιά, ώστε να συμμετέχουν και να περνούν δημιουργικά την ώρα τους. Ακόμη, η Πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους όσους πρόσφεραν σχολικά είδη, οι πλειοψηφία των οποίων ήταν τα ίδια τα παιδιά που μαζεύτηκαν στο χώρο του Εμπορικού Κέντρου.

Το Κέντρο Στήριξης της Ροδόπης, όπως δήλωσε η Πρόεδρος, θα στηρίξει φέτος πάνω από 150 οικογένειες, τόσο στην Κομοτηνή όσο και στο Κέντρο των Σαπών. Τέλος, η κα. Καζάκου απηύθυνε ένα κάλεσμα προς όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά σε δράσεις του Κέντρου αλλά και σε όσους επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν στους μαθητές που στηρίζει το Κέντρο.

Η εκπρόσωπος των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Κομοτηνής, κα. Ελευθερία Μιχέλη-Μπότσαρη, δήλωσε τη στήριξη της προς τις δράσεις του Κέντρου Στήριξης αλλά παρατήρησε και πως οι ανάγκες των μαθητών τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί, ειδικά την περίοδο αυτή που οι μαθητές χρειάζονται νέα σχολικά είδη. Η κα. Μιχέλη-Μπότσαρη σημείωσε πως οι Σύλλογοι Γονέων προσπαθούν να στηρίζουν οικογένειες που έχουν ανάγκες σε διάφορα είδη και πως κύριο μέλημα είναι να μην αφήσουν κανένα παιδί χωρίς στήριξη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής, κ. Χρήστος Τζερνικούδης, δήλωσε το ενεργό παρόν του Συλλόγου σε δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα που σκοπό έχουν τη στήριξη παιδιών και οικογενειών και παράλληλα τόνισε τη μεγάλη ανάγκη στη σημερινή εποχή να υπάρχουν άτομα που συμμετέχουν εθελοντικά σε τέτοιες δράσεις, βοηθούν και συνδράμουν εκεί που υπάρχει ανάγκη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας