Μήνυμα του Δημάρχου Κομοτηνής , Γιάννη Γκαράνη , προς τους δημότες : μείνετε σπίτι.

Μήνυμα, με το σλόγκαν ”μείνετε σπίτι”, έστειλε ο δήμαρχος της Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, σε όλους τους κατοίκους της Κομοτηνής. Τόνισε, πως οι πολίτες θα πρέπει να εμπιστευθούν τις δημοτικές αρχές , οι οποίες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς και να τηρούν πιστά όλους τους κανόνες δημόσιας και ατομικής υγιεινής :

” Συνδημότισσες και συνδημότες, απευθύνομαι σε όλους και σε όλες, με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας. Οι στιγμές είναι δύσκολες και κρίσιμες, όπως όλος ο κόσμος έτσι και η πατρίδα μας, δοκιμάζεται από μια τρομερή πανδημία. Για μας , για τη δημοτική αρχή της Κομοτηνής, εσείς είστε η έννοια μας. Είμαστε όρθιοι στις επάλξεις, έχουμε ήδη πάρει μία σειρά από μέτρα για να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία, υπακούοντας πιστά στις οδηγίες του υπουργείου υγείας. Απολυμάναμε και συνεχίζουμε να απολυμαίνουμε όλα τα σχολικά και δημοτικά κτήρια. Κλείσαμε αμέσως όλες τις πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές μας δομές. Ακυρώσαμε τη διεξαγωγή λαικών αγορών σε όλη την επικράτεια του δήμου μας. Αναβάλαμε όλες τις εκδηλώσεις μας, σφραγίσαμε όλες τις παιδικές χαρές. Καθιερώσαμε την ηλεκτρονική και κατ’ όπιν ραντεβού εξυπηρέτηση του κοινού, από τις υπηρεσίες του δήμου μας. Η κοινωνική μας υπηρεσία φροντίζει τους ευπαθείς, οικονομικά και κοινωνικά, συμπολίτες μας.

Συνδημότισσες και συνδημότες, όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να γίνουμε εμείς, οι ίδιοι , η ασπίδα απέναντι στο θανατηφόρο ιό. Υπακούμε με συνέπεια στις οδηγίες του κράτους. Προφυλάγουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους γύρω μας με τη στάση μας. Δε βγαίνουμε από το σπίτι μας, παρά μόνο για τις απολύτως αναγκαίες αγορές. Αποφεύγουμε να παραμείνουμε σε μέρη με πολύ κόσμο. Δε μετακινούμαστε έξω από την πόλη μας. Δεν επισκεπτόμαστε τους ηλικιωμένους και τα άτομα με προβλήματα υγείας. Δεν πηγαίνουμε σε κλειστούς χώρους, όπου δε γνωρίζουμε τις συνθήκες υγιεινής. Δε μαζευόμαστε πολλοί άνθρωποι σε μικρούς χώρους. Τηρούμαι, πιστά και σχολαστικά , τους κανόνες, δημόσιας και ατομικής, υγιεινής. Προσέχουμε όλοι μας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Με την υπεύθυνη στάση μας, πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφική και θανατηφόρα πορεία του ιού.

Κομοτηναίες και κομοτηναίοι, είμαι ο δήμαρχος σας,ο άνθρωπος που τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας. Σας διαβεβαιώνω ότι σύσσωμη η δημοτική αρχή, είναι και θα παραμείνει όρθια στις επάλξεις. Έτοιμοι να σας νοιαζόμαστε και να φροντίζουμε για σας και τη δημόσια υγεία. Σας παρακαλώ από τα βάθη της καρδιάς μου , να μείνετε σπίτι σας. Να εμπιστευτείτε το κράτος και τη δημοτική σας αρχή ,και να μας ακούσετε. Διότι όταν περάσει η μπόρα, θέλουμε να κοιτάξουμε γύρω μας, να μετρηθούμε και να είμαστε όλοι εκεί. Γεροί και δυνατοί. Νέοι και ηλικιωμένοι. Υγιείς και ευπαθείς. Γιατί χωρίς τους ανθρώπους μας τίποτα δεν έχει αξία, ούτε οι αρχές ούτε οι πόλεις.

Συνδημότισσες και συνδημότες μου, άνθρωποι της καρδιάς μου, μείνετε όλοι στα σπίτια σας, έχετε μας εμπιστοσύνη. Θα τα καταφέρουμε αντάμα , με αισιοδοξία και συνέπεια. Εμείς θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους, εσείς να παραμείνετε στα σπίτια σας, για να έχει νόημα και σκοπό η εγρήγορση όλων μας “.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας