Μέρκελ επιμένει στο σύμφωνο σταθερότητος παρά τον κοροναιό.

Αρκετούς παραξένεψε η σημερινή συνέντευξη της καγκελαρίου της Γερμανίας κας Μέρκελ για τον κοροναιο και τις επιπτώσεις αυτού.

Ίσως και να νοσήσει το 70%  των Γερμανών είπε…ενώ συνέχισε τονίζοντας πως η πανδημία μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως και χρόνια!

Χαρακτήρισε απροσδιόριστο ακόμα το οικονομικό κόστος από τον κορονοιό…ενώ εντύπωση προκάλεσε η επιμονή της στο σύμφωνο οικονομικής σταθερότητας…στο οποίο είπε υπάρχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Και εκεί που κάπως αναθάρρησε η ψυχολογία όσων την άκουγαν…διευκρίνισε   πως παραδείγματος χάρη η Ιταλία μπορεί να δανεισθεί  από την Ευρωπαική κεντρική τράπεζα όλα τα απαιτούμενα χρήματα για να επενδύσει στο ιατρικό της σύστημα κατά του κορονοιού. Και για όλη την άλλη οικονομική καταστροφή εξ αιτίας του ιου τι γίνεται; Αυτό δεν το είπε…και θα διαπιστώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα…τι  οικονομικά εργαλεία διαθέτει το σύμφωνο σταθερότητας και τι όχι.

Αν  και μεταξύ μας …γνωρίζουμε εκ των προτέρων …ότι με σύμφωνα σταθερότητας δεν επανέρχεται  σύντομα η οικονομία μιας χώρας  η οποία έχει δεχθεί σοβαρότατο πλήγμα. Πόσο μάλλον η οικονομία της Ελλάδας η οποία μετά βίας επιβίωνε για μια δεκαετία.

Πάντως όλες οι ενδείξεις λένε πως η Ευρώπη θα τολμήσει να κάνει το επόμενο βήμα…είτε το θέλει η Μέρκελ είτε όχι…και ή θα παγώσει το σύμφωνο σταθερότητος…ή θα το αναμορφώσει κάνοντας το αγνώριστο.

Και μια υπενθύμιση προς την Γερμανία….φαντασθείτε οι σύμμαχοι μετά την λήξη του β παγκοσμίου πολέμου να έλεγαν στους Γερμανούς…συγγνώμη αλλά δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ξαναστήσετε την χώρα σας…έχουμε υπογράψει μεταξύ μας σύμφωνο σταθερότητος…που απαιτεί δημοσιονομικές περικοπές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας