Λάθος επιλογές έρωτα και αγάπης.

Ερωτευόμαστε και συχνά το μετανιώνουμε.
Αγαπάμε και πάλι συχνά το μετανιώνουμε.
Αλλά αυτή είναι η μία κατηγορία ανθρώπων, που συνήθως έχουν μεγαλώσει με λάθος πρότυπα τα οποία δεν συμβαδίζουν με τον χαρακτήρα τους.
Γιατί υπάρχει και η άλλη κατηγορία, η οποία δεν μετανιώνει για τίποτα. Ιδίως στον έρωτα, μια που η αγάπη έρχεται συνήθως με τον καιρό.
Αυτή η δεύτερη κατηγορία απλά εμπιστεύεται το ένστικτο της, για την ακρίβεια το μεγαλύτερο ένστικτο που διαθέτει μια ανθρώπινη οντότητα , αυτό της αναπαραγωγής. Δεν μετανοεί για κανένα έρωτα-φυσικά πρέπει να εξαιρέσουμε αυτούς της προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας- αφού κάποια ανώτερη εσωτερική φυσική δύναμη που δεν ελέγχεται , την οδήγησε σε αυτό το υπέροχο συναίσθημα.
Δεν μπορείς να τα βάλεις με τη φύση σου, δεν μπορείς να τα βάλεις με τον εαυτό σου, δεν μπορείς να τα βάλεις με το εγώ σου, και είναι μάταιο να μετανιώνεις για κάτι που στην ουσία δεν ευθύνεσαι εσύ.
Σήμερα θα μας απασχολήσει η πρώτη κατηγορία ανθρώπων, αυτών που το μετανιώνουν. Συνήθως πρόκειται για γυναίκες , γιατί στην πλειονότητα οι άντρες ή ερωτεύονται ή όχι, μέση κατάσταση δεν υπάρχει γιαυτούς, εκτός φυσικά από εκείνους που παίρνουν άριστα στην ηθοποιία , και μέχρι και τον εαυτό τους πείθουν πως είναι ερωτευμένοι προκειμένου να κατακτήσουν το έπαθλο του γυναικείου φύλλου. Πώς να τους ξεχωρίσετε; Δύσκολο, πολύ δύσκολο, ιδίως για μια γυναίκα , μια που αυτή διαθέτει εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης από έναν άντρα και δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Όμως ας προσπαθήσουμε να μπούμε στο μυαλό μια γυναίκας που ανήκει στην πρώτη κατηγορία (με κατά την γνώμη της λάθος επιλογές) για να δούμε τι συμβαίνει.
Αχ γελάσαμε και σήμερα. Κανείς δε μπορεί να μπει στο μυαλό μιας γυναίκας, ούτε αυτές οι ίδιες. Θα κάνω μια παρένθεση εδώ και θα τις δώσω μια συμβουλή, κορίτσια μιλάτε, μην τα κρατάτε για τον εαυτό σας και για τις φιλενάδες σας, οι άνδρες δεν έχουν την παραμικρή ιδέα του τι συμβαίνει στο μυαλό σας. Ίσως νομίζετε πως δίνεται αρκετά δείγματα για να καταλάβει ένας άντρας. Μπορεί και ναι να καταλάβει μπορεί και όχι, μιλήστε του εξηγήστε του, και ίσως προλάβετε να ξεφύγετε από το τρυπάκι της «λάθος» επιλογής.
Αφού λοιπόν δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό μιας γυναίκας, ας σκεφθούμε με την λογική το τι μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό της όταν ερωτεύεται τον σωστό ή τον λάθος άνθρωπο, δεν έχει σημασία προς το παρόν.
Εμφάνιση, και κοινωνικότητα είναι συνήθως αυτά που τις τραβάνε πρώτα. Νομίζουν πως αν έχουν έναν ωραίο άντρα δίπλα τους που δεν πλήττουν μαζί του , έλυσαν το πρόβλημα της ζωής τους. Αυτά για τις 1-2 πρώτες εβδομάδες μια που μετά εισέρχεται και ο παράγοντας του σεξ, αν τα πάνε καλά και σ αυτό το κομμάτι , η περίοδος του έρωτα συνεχίζεται μέχρι το επόμενο τμήμα.
Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το μέλλον . Η γυναίκα θέλει να νοιώθει πάντα ασφαλής, και πως θα το πετύχει αυτό; Οπότε αρχίζει να πλάθει στο μυαλό της τις επόμενες δεκαετίες μαζί του. Αν της βγαίνει καλώς, αν δεν της βγαίνει, την κάτσαμε την βάρκα. Πέσαμε στην περίπτωση που αρχίζουν να το μετανιώνουν για τον έρωτα τους. Κατά περίεργο τρόπο οι γυναίκες συνδέουν υποσυνείδητα τον έρωτα με την λογική, συμβαδίζουν; Προχωράμε, Δεν συμβαδίζουν ; αρχίζουν τα βήματα σημειωτόν , και έπειτα τα πισωγυρίσματα. Έτσι στα ξαφνικά.
Θα κλάψουν θα τσιρίξουν, θα κάνουν χίλιες συσκέψεις με τις φιλενάδες τους και θα τις περάσει , μετά από μια μακρά περίοδο αυτομαζοχισμού. Φυσικά δεν πέφτει κανένας λόγος στον άντρα, αποφάσισαν αυτές για εκείνον. Στο κάτω κάτω της γραφής, σα δεν ντρέπεται ο αναίσθητος που δε σέβεται τον πόνο τους.
Η ζωή όμως συνεχίζεται, ποτέ δε μένει στάσιμη, ούτε ακολουθεί κανένα κανόνα λογικής, είναι απρόβλεπτη, ξαφνική , παράξενη, είναι ένας συνεχής αγώνας , με λίγα λόγια είναι ένας έρωτας. Θα πέσουμε , θα σηκωθούμε , θα ξαναπέσουμε , θα ξανασηκωθούμε και ούτω καθ έξης, μπορεί να διαλέξουμε έναν δρόμο ή και πολλούς, μπορεί να πάμε μπροστά, αριστερά, δεξιά ή και πίσω ακόμα, δεν είμαστε μόνοι όμως, ακόμα και ο πιο μοναχικός άνθρωπος ποτέ δεν είναι μόνος, νομίζει ότι είναι.
Για τα πάντα νομίζουμε εξάλλου, ποτέ δεν είμαστε βέβαιοι . Γιαυτό να μιλάτε

Μ.Δεσποτόπουλος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας