Κώστας Καραμανλής όπως Ψαρούδα Μπενάκη;

27 Οκτωβρίου 2019 … η Θεσσαλονίκη την προηγούμενη ημέρα γιόρταζε τον πολιούχο της και ανήμερα η Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών,έκλεινε 80 χρόνια ζωής…ομιλητής της πανηγυρικής εκδήλωσης ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Τι είδηση μπορεί να κρύβει ένας πανηγυρικός λόγος; Καμία για τους λογικά σκεπτόμενους.
Όμως μια τουλάχιστον εφημερίδα και 2-3 site ,σχεδόν μισό και παραπάνω μήνα νωρίτερα, έγραφαν πως ο Κώστας Καραμανλής σύντομα θα έλυνε την σιωπή του στέλνοντας ηχηρά μηνύματα. Ήταν ακριβώς τις ημέρες που όλος ο τύπος ασχολούταν με την φήμη πως ο πρώην Πρωθυπουργός αποχωρεί οριστικά από την πολιτική καθώς οι εκλογές του Ιουλίου ήταν οι τελευταίες που λάμβανε μέρος. Επίσης εκείνο τον καιρό σχεδόν όλα τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα πάνω στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου και την προανακριτική επιτροπή της βουλής που ήταν προ των πυλών.
Κατά σατανική σύμπτωση οι εφημερίδες και τα site που προανήγγειλαν το λύσιμο της σιωπής του Καραμανλή…αρθρογραφούσαν τον ίδιο χρονικό διάστημα υπέρ του Παπαγγελόπουλου.
Ακολουθεί η ψηφοφορία στη βουλή και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται στην προανακριτική επιτροπή της βουλής με 173 θετικές ψήφους…έναντι 179 που είναι το σύνολο των βουλευτών ΝΔ-ΚΙΝΑΛ .
Ουδείς ασχολείται να ψάξει να βρει ποιοι είναι οι 6 που βγήκαν εκτός κομματικής γραμμής…η είδηση περνάει στα ψιλά γράμματα του τύπου…ενώ στην ΝΔ που έπρεπε να τους απασχολεί το θέμα , γνώριζαν από πριν τα ονόματα, μη δίνοντας καμία συνέχεια στο θέμα …μια που ο στόχος της παραπομπής έχει επιτευχθεί με ευρεία πλειοψηφία.
Και ερχόμαστε τώρα στο λόγο του Κώστα Καραμανλή της 26ης Οκτωβρίου.
Έβγαλε ειδήσεις όπως υποστηρίζουν τα ΜΜΕ που σας ανέφερα αρχικά;
Διάβασα το κείμενο πολλές φορές πρόταση προς πρόταση , λέξη προς λέξη, προσπαθώντας να βρω τον λογογράφο. Κάπου πάει το μυαλό μου αλλά δεν παίρνω και όρκο. Πάντως δεν ήταν ο ίδιος με αυτόν της περιόδου της Πρωθυπουργίας του…
Πάμε στην ομιλία λοιπόν …που όχι μόνο είχε είδηση αλλά αυτή ήταν και βόμβα.
Για επώδυνες αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε ως κράτος και λαός το επόμενο χρονικό διάστημα ..έκανε λόγο ο πρώην Πρωθυπουργός. Αμέσως το μυαλό μου πήγε στην Ψαρούδα Μπενάκη και στα όσα είχε πει εκείνη στον τότε νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια περί δύσκολων αποφάσεων και συρρίκνωσης των συνόρων.
Τι επώδυνες αποφάσεις όμως μπορούμε να έχουμε μπροστά μας ως χώρα; Που άραγε να αναφερόταν ο Καραμανλής; Τι είναι άραγε αυτό που μπορεί να μας έρθει και το οποίο για να αντιμετωπισθεί χρειάζεται εθνική ομοψυχία(όπως είπε σε άλλη στροφή του λόγου του).
Επώδυνη λύση του Κυπριακού; Για ποιο λόγο από την στιγμή που πλέον η Κύπρος έχει πανίσχυρους συμμάχους στο πλευρό της;
Μήπως προετοιμάζει τίποτα ο Ερντογάν; Ναι! σχεδιάζει γεωτρήσεις σε οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ! Αυτό όμως ονομάζεται εισβολή σε ξένο κράτος και δει σε μέλος της Ε.Ε. . Δεν μπορείς να κάτσεις με σταυρωμένα χέρια και να πεις έλα βρε καρντάση Ερντογαν να διαπραγματευθούμε την Κυπριακή ΑΟΖ. Άλλωστε η Κύπρος την έχει συνυπογράψει και με το Ισραήλ…και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό…ιδίως για την Τουρκία.
Αν όχι λοιπόν στο Κυπριακό …σε ποια άλλη επώδυνη απόφαση μπορεί να αναφερόταν ο Κώστας Καραμανλής; Μήπως στους μετανάστες και στο πόσοι πρέπει να μείνουν προς ενσωμάτωση στη χώρα μας; Πιθανό ακούγεται μια που ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια λόγω του μνημονίου και τη φυγή των νέων μας, ενώ παράλληλα οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Χωρίς νέους εργαζόμενους το ασφαλιστικό θα καταρρεύσει λένε οι ειδικοί. Και ποιοι θα είναι οι νέοι εργαζόμενοι; Οι μετανάστες; Και το 25% της ανεργίας των ελλήνων κατοίκων δεν λαμβάνεται υπόψη; Ας βρούμε δουλειά για αυτούς πρώτα . Ποιος άραγε σκέφθηκε να πει τέτοια μπαρούφα…ότι τάχα θα σωθεί το ασφαλιστικό μας από τους μετανάστες;
Άρα λοιπόν ο Καραμανλής δεν αναφερόταν ούτε στο μεταναστευτικό.
Ας ψάξουμε ακόμα λίγο την ομιλία του Καραμανλή και ας εστιάσουμε στο σημείο που είπε πως ούτε οι αμερικανοί ούτε οι ευρωπαίοι είναι αξιόπιστοι σύμμαχοι της Ελλάδας!
Ωπ!
Λαβράκι;
Και ποιοι είναι άραγε οι αξιόπιστοι σύμμαχοι;
Εγώ από τα νιάτα μου θυμάμαι τον γέρο Καραμανλή να λέει… ανήκουμε εις τη δύση….καθώς και το Ελλάς Γαλλία συμμαχία!
Αξιόπιστοι… ή αναξιόπιστοι κατά διαστήματα …αυτοί είναι…άλλους δεν έχουμε.
Θα μου πείτε πως υπάρχουν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι! Εγώ έναν σύμμαχο της Κίνας ξέρω και αυτός είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν! Όλοι οι υπόλοιποι είναι εμπορικοί συνεργάτες της Κίνας…όχι σύμμαχοι!
Και μένουν οι Ρώσοι. Λέτε αυτούς να θεωρεί αξιόπιστους ο Καραμανλής; Χμμ δεν θα χαρακτήριζα και τόσο αξιόπιστο κάποιον που ως ομόθρησκος ναι μεν από τη μια σε βοήθησε…αλλά από την άλλη θέλει να σου πάρει το Πατριαρχείο. Ούτε τον θεωρώ αξιόπιστο όταν στο πρόσφατο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων…έδωσε διπλωματικά τα ρέστα του ως προς το Μακεδονία…σκέτο! Ούτε λέω αξιόπιστο κάποιον που μέσα σε 10 χρόνια από τον έρωτα για την Ελλάδα…μεταπήδησε στον έρωτα για την Τουρκία.
Ούτε στην Ρωσία λοιπόν μπορεί να αναφερόταν ο Καραμανλής.
Πού λοιπόν;
Μια περίπτωση μένει.
Να μην αναφερόταν πουθενά.
Αυτό που ήθελε να επισημάνει ο πρώην Πρωθυπουργός ήταν να τονίσει πως παραμένει μια χρυσή εφεδρεία για την χώρα …ακόμα και σε αποστρατεία…βαδίζοντας στα βήματα του θείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή…ο οποίος σε δύσκολες στιγμές για το έθνος ένωσε τους Έλληνες.
Δεν ξέρω αν κατάφερε να πείσει ή όχι όσους τον άκουσαν ή διάβασαν την ομιλία του στα Μ.Μ.Ε. …όμως δεν πολυαπασχόλησε την κοινή γνώμη που προφανώς εκείνες τις εορταστικές ημέρες είχε άλλα ενδιαφέροντα.
Άλλωστε μια βαρύνουσα ομιλία του Κώστα Καραμανλή…δεν προπαγανδίζεται από έντυπα που έχουν ως μόνιμο στόχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά και εξυμνούν τον Παπαγγελόπουλο, γιατί χάνει αμέσως την ενωτική αξία της.
Δεν ξέρω αν καμιά φορά η χώρα μας έρθει ποτέ σε τόσο δυσχερή θέση ώστε να παραστεί η ανάγκη να ξαναβρεθεί ένας σωτήρας να την ενώσει όπως το 74 … όμως δεν θα είναι ο Κώστας Καραμανλής αυτός όσο δεν βάζει μια τελεία σε όποιες σχέσεις διατηρεί ακόμα-έστω και φιλικές- με το περιβάλλον του κ Παγγελόπουλου.
Εξ άλλου οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι καταιγιστικές και θα συνεχίζουν να είναι…οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες που πριν 2 χρόνια έδωσαν κατάθεση στο FBI για την υπόθεση Novartis δεν είχαν αναφέρει στους αμερικανούς κανένα όνομα πολιτικού…περιέργως θυμήθηκαν τους πολιτικούς στην δεύτερη ή τρίτη συμπληρωματική κατάθεση τους στους Έλληνες ανακριτές…και αφού πρώτα είχαμε εκείνη την πομπώδη φράση πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους.
Κάτι ανάλογο δεν είχαμε ακούσει και για το Βατοπέδι από άλλα χείλη; Ναι επί Παπαγγελόπουλου και τότε.. αλλά σε άλλη θέση και ρόλο.
Κλείνοντας ευχομαι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (και ο όποιος Κυριάκος Μητσοτάκης στο μέλλον) να πετύχει σαν πρωθυπουργός…ώστε ποτέ να μην χρειαστεί η Ελλάδα άλλον ένα σωτήρα. Άλλωστε κατά καιρούς πολλοί έχουν θέσει υποψηφιότητα για το ρόλο …από τον Σημίτη ως και τον ΓΑΠ…και γιατί όχι να το ονειρεύεται ακόμα και ο Τσίπρας. Σωτήρες για το κράτος έχουμε…οπότε ας κοιτάξουμε τουλάχιστον τα επόμενα 4 χρόνια να φτιάξουμε και κράτος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας