Κοσμοσυρροή στη Διαλαμπή για τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Πανηγυρική θεία λειτουργία και περιφορά της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πολιούχων της κωμόπολης της Διαλαμπής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 με κάθε επισημότητα και ευλάβεια.
Η Διαλαμπή αποτέλεσε το επίκεντρο πραγματικά για την ευρύτερη περιοχή αφού κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Στην Θεία λειτουργία και την περιφορά της εικόνας στις γειτονιές της κωμόπολης , παρευρέθησαν εκ μέρους του δήμου Ιάσμου ο αντιδήμαρχος κ Ιρφάν Χισήμ , ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ Κυριάκος Αμούτζας , η πολιτευτής της Ν.Δ. ιατρός Βούλα Ελευθεριάδου καθώς και ο πρόεδρος και όλα τα μέλη της νεοεκλεγέντος ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. του δήμου Ιάσμου .
Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω απρόοπτης ασθένειας του ιερέα της Διαλαμπής πατέρα Νικόλαου Κυριακού(στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση) την θεία λειτουργία ετέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Δημητρακόπουλος συνεπικουρούμενος από τους Πατέρες Σταύρο Κολίση , Δημήτριο Αντωνίου και Βασίλειο Λεβίρντα. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τις υπέροχες ψαλμωδίες τόσο στη θεία λειτουργία όσο και στην περιφορά από τον ιεροψάλτη Δημήτρη Κοτσαμπάση συνοδευόμενος από τον ιατρό Παναγιώτη Σπορίκη και τον Ανέστη Αναγνώστου.
Την παράσταση όμως έκλεψε η φιλαρμονική του δήμου Ιάσμου, αφού ο μικρός Νίκος Μωραίτης, γιος του υπεύθυνου της φιλαρμονικής και δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μωραίτη, πιάνοντας το χέρι του πατέρα του ηγούνταν της πομπής.Δεν μπορούμε παρά να του δώσουμε θερμά συγχαρητήρια.

Ρεπορτάζ
Στέργιος Κούτρας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας