Κοροναϊός: Αναμένεται θερινό κύμα λέει ο Πλεύρης

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ένα θερινό κύμα κοροναϊού που δεν πρόκειται όμως να μας επηρεάσει έκανε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει την αύξηση των κρουσμάτων ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επιστροφής κάποιων μέτρων.

«Θα υπάρξει ένας σχεδιασμός από Σεπτέμβριο καθώς αναμένεται άνοδος κρουσμάτων και αναλόγως της πίεσης που θα ασκηθεί «μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν πολλά (μέτρα) αλλά μπορεί να μην ενεργοποιηθεί τίποτα», τόνισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Περιμέναμε την αύξηση αυτή και είναι λογικό καθώς έχουμε μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές άρα είναι ανούσια τα περιοριστικά μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Εξηγώντας γιατί συμβαίνει αυτή η αύξηση των κρουσμάτων ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι οι ειδικοί σημειώνουν δύο χαρακτηριστικά:

-Ένα σοβαρό ποσοστό επαναλοιμώξεων

-Εμφανίζονται υπομεταλλάξεις της μετάλλαξης Όμικρον που έχουν ένα χαρακτηριστικό ότι δεν προστατεύεται από αυτές κάποιος που έχει νοσήσει από την Όμικρον

Ερωτηθείς για το πώς θα κυλήσει το καλοκαίρι, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «θα έχει αυξομειώσεις αλλά δεν θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας αλλά από τον Σεπτέμβριο είμαστε προετοιμασμένοι όλα τα κράτη-μέλη ακόμα και με αυτές τις μεταλλάξεις ότι σίγουρα θα υπάρξει ένας σχεδιασμός γιατί θα υπάρξει άνοδος κρουσμάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter μας