Κοπή βασιλόπιτας απο τον σύλλογο Καππαδοκών

Ο Σύλλογος Καππαδοκών & Μικρασιατών Ν.Ροδόπης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» το πρωϊνό της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη της Κομοτηνής έκοψε την Βασιλόπιτα για το 2013 και βράβευσε τους νέους του για τις επιδόσεις τους στο στίβο της γνώσης και του αθλητισμού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλόγηση της βασιλόπιτας από τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Μετά ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Φαρασόπουλος Χαράλαμπος, χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και εκφώνησε λόγο με θέμα τον Μέγα Βασίλειο και το έθιμο της βασιλόπιτας. Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι.
Στην εκδήλωση ξεχωρίζει η βράβευση των νέων που αριστεύουν στην Β’ θμια εκπαίδευση, που έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και έχουν διακριθεί στον αθλητισμό.
Το φλουρί στην βασιλόπιτα των επισήμων έτυχε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Κωνστάντιος και το δώρο του ήταν ένα βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές καππαδοκικής μαγειρικής και στοιχεία από την Καππαδοκία.
Το φλουρί από την βασιλόπιτα των μελών ήταν ένα φλουρί Κωνσταντινάτο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής πρωτοσύγκελος κ. Κωνστάντιος, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Ζηλούδης Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Σαπών κ. Δουδουλακάκης, ο εκπρόσωπος του ταξιάρχου Δ/κτού της ΧΧΙ ΤΘ.Τ. και ο εκπρόσωπος του Δ/κτή της Αστυνομικής Δ/νσης Ν.Ροδόπης κ. Σεβδυνίδης Μιχαήλ.

Δείτε τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο
http://s1192.beta.photobucket.com/user/RADIOPATRIDA/library/Kappadokes?

Συνέντευξη του Προέδρου του συλλόγου Χαράλαμπου Φαρασόπουλου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας