Κομοτηνή, όλη η Θράκη ένας κύκλος Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής συμμετέχει και φέτος  στο Πρόγραμμα Tale of X Cities  που διοργανώνει το Goethe-Institut Thessaloniki, σε συνεργασία με την ArtBOX Creative Arts Management.

Μετά τις δράσεις Ανθρώπινο Ποτάμι (2021) και Κομοτηνή όλη η πόλη ένας κύκλος (2022),  δημιουργήθηκε μία κοινότητα με ιδέες και σχέδια. Με εφόδιο αυτήν την εμπειρία συζητήθηκε η πρόταση για μια ακόμα πιο συμμετοχική δράση. Οι σύλλογοι συνδιοργανωτές «υιοθετούν» συλλόγους από όλη τη Θράκη για να έρθουν στην Κομοτηνή και ο κύκλος φέτος να ανοίξει για να ενώσει όλους τους ανθρώπους της, με ήχους ντόπιους, με τραγούδια από την  θρακική παράδοση στη δράση:

Κομοτηνή,  όλη η Θράκη ένας κύκλος, 12 Νοεμβρίου 2023

Στην πολύπαθη από τις πυρκαγιές Θράκη θα ενώσουμε όλοι τα χέρια,  από το Ορμένιο μέχρι και τα δυτικότερα χωριά του Νομού Ξάνθης με τους ήχους της γκάιντας, στην Πλατεία Ειρήνης της Κομοτηνής την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι και όλοι μαζί, ντυμένοι στα μαύρα, με τους ήχους, τα βήματά και τους στίχους της κληρονομιάς μας να «ζωντανέψουμε» κάθε καμένο δέντρο, κάθε απώλεια που μπορεί να νιώθουμε εδώ σ’ αυτό το κομμάτι της χώρας.

 

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής στις 12 το πρωί θα χορέψουμε ζωναράδικο και θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε  ντόπια τραγούδια  με συνοδεία από 18 γκάιντες

  • Προσκαλούμε συλλόγους του Δήμου Κομοτηνής να συμμετέχουν στη συνδιοργάνωση της δράσης
  • Προσκαλούμε κατοίκους της περιοχής να φτιάξουν ομάδες και να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί μας. Η κάθε ομάδα μπορεί να έχει ένα όνομα που θα είναι σχετικό με την περιοχή, την καταγωγή, την ιστορία του τόπου.
  • Προσκαλούμε τους επαγγελματίες του τόπου να συμμετέχουν στη δράση.
  • Προσκαλούμε επίσης όποιον θέλει να γίνει εθελοντής «χορονόμος»

Για περισσότερες πληροφορίες και για να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση, επικοινωνήστε με την υπεύθυνη οργάνωσης της δράσης κ. Θεανώ Πασχάλη, στο 25310-37770 (εργάσιμες μέρες και ώρες) και μέσω email στο theatrokomotinis@gmail.com .

Καλή αντάμωση!

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας