«Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία’’ απο το ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ

Το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με πολυετή εμπειρία στη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων, διοργανώνει σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» – Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών την 1η Θεματική Ημερίδα του Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία».
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 14/10/2020 και Πέμπτη 15/10/2020, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο ‘’Γεώργιος Παπαδριέλλης’’ στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, στην Πανεπιστημιούπολη και θα ακολουθήσει ένα τριήμερο δια ζώσης εντατικών μαθημάτων, τα οποία θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020.
Στη διημερίδα θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα εργαστηριακά σεμινάρια προβάλλοντας την αξία της άσκησης στη βελτίωση της λειτουργικής ικανότητας ατόμων με καρδιο-μεταβολικά νοσήματα και θα παρουσιαστούν οι τρόποι αξιολόγησης προβλημάτων κίνησης σε άτομα με νευρολογικές παθήσεις. Επίσης, θα συνδεθεί η θεωρία με την πράξη με την εφαρμογή πρωτοκόλλων διαλειμματικής άσκησης στο σύγχρονο γυμναστήριο και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και τα δικά τους προγράμματα άσκησης, τα οποία υλοποίησαν στο πλαίσιο της Πρακτικής τους Άσκησης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
To Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία» παρέχει εξειδικευμένη γνώση σχετικά με την επιστήμη της κλινικής άσκησης και των εφαρμογών της τεχνολογίας στην υγεία, διαμέσου ακαδημαϊκής και εφαρμοσμένης διδασκαλίας και έρευνας, χρησιμοποιώντας σύγχρονες διεπιστημονικές και διαθεματικές προσεγγίσεις και μεθόδους εκπαίδευσης.
Στη διημερίδα θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για πρόληψη κατά της διασποράς του κορωναϊού και η χρήση μη ιατρικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική.
Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας επισκεφτείτε την ιστοδελίδα του προγράμματος https://clinextech.phyed.duth.gr/

Εγγραφείτε στο Newsletter μας