Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας

Τους πρωτοετείς φοιτητές του υποδέχθηκε χθες το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.

Κατά την έναρξη της τελετής πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων. Έπειτα ακολούθησαν οι χαιρετισμοί της Διοίκησης του Πανεπιστημίου και της Σχολής.

Η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κα. Γαβριηλίδου Ζωή, στο χαιρετισμό της προς τους πρωτοετείς φοιτητές παρουσίασε κάποιες από τις δομές του Πανεπιστημίου που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στους φοιτητές, όπως το Γραφείο Διασύνδεσης, κ.α. Η κα. Αντιπρύτανης αναφέρθηκε και στο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, το οποίο χαρακτήρισε ως το πιο σύγχρονο από κάθε άλλο Τμήμα Φιλολογίας στην Ελλάδα, το οποίο δίνει στους φοιτητές παιδαγωγική επάρκεια, πρακτική άσκηση, κ.α.

Η Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών, κα. Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή, χαιρέτησε με τη σειρά της τους πρωτοετείς φοιτητές, υπογραμμίζοντας πως κατά τη φοίτηση τους στο Τμήμα θα αποκτήσουν γνώσεις χρήσιμες για να ανταπεξέλθουν στις επαγγελματικές και επιστημονικές προκλήσεις.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, κα. Μαρία Τζιάτζη, κατά το χαιρετισμό της καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές στην Πανεπιστημιακή κοινότητα, τονίζοντας πως το Τμήμα είναι ένα από τα πιο δραστήρια φιλολογικά τμήματα της χώρας αλλά και ένα Τμήμα “υπόδειγμα”, όπως το αποκάλεσε πρόσφατα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η βράβευση του πρωτεύσαντα φοιτητή και η παρουσίαση του Τμήματος από την Πρόεδρο, τον Αναπληρωτή Καθηγητή, κ. Γ. Τσομή, την Επίκουρη Καθηγήτρια, κα. Ε. Κορρέ, τον Λέκτορα, κ. Ασημάκη Φλιάτουρα, και τον κ. Σπ. Κιοσσέ, Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας