Καιγόμαστε …και μας δίνουν αντηλιακό

Πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο τα αθηναικά κανάλια δεν ασχολούνται με τις φωτιές της Θράκης. Δώστε όποια απάντηση θέλετε και δεν θα διαφωνήσω.

Κατά την γνώμη μου καλά μας κάνουν. Τι να πουν και τι να δείξουν δηλαδή; Πως  η πιο θωρακισμένη περιοχή της χώρας αποδεικνύεται στην ουσία αθωράκιστη;  Γιατί θωράκιση σημαίνει και  άριστη αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών.

Σαφώς και πέρα κάθε αμφιβολίας ο κύριος στόχος ήταν ο νότιος Έβρος και για δημιουργία χάους και διάσπασης δυνάμεων ξεπήδησαν απανωτά  μέτωπα στην Ροδόπη ενώ είχαμε εστίες σε Ξάνθη και Καβάλα.

Είναι σα να ψάχνει βελόνα στ άχυρα για να ανακαλύψει τους υπαίτιους ο μέσος πολίτης. Μπορεί να υποθέσει ο καθένας ότι θέλει…από διακινητές μεταναστών ως ενέργειες τρίτων κρατών.

Και 100 αεροπλάνα να είχαμε διαθέσιμα δεν θα ξέραμε που θα πρωτοπετάξουν για να ρίξουν νερό

Οπότε αποτύχαμε παταγωδώς στον μόνο τρόπο άμυνας υπό τέτοιες συνθήκες….δηλαδή στην πρόληψη.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για ένα ξέσπασμα ασύμμετρης απειλής…τον τελευταίο καιρό υπήρχε ένας ανοικτός πόλεμος μεταξύ λαθροδιακινητών και κράτους…αναμενόταν ο Ζελένσκι στην Ελλάδα ….υπάρχουν ανοικτές προστριβές με 2 γειτονικά κράτη… φυσούσε δυνατός αέρας ενώ τα πάντα είναι ξερά .

Δεν είναι ειδικός στα περί Εβρου…αλλά την Ροδόπη την ξέρω καλά.

Συγγνώμη αλλά δεν ξέρουμε ότι το βόρειο μέρος της πόλης του Ιάσμου είναι μέσα στα πεύκα; Δεν ξέρουμε ότι οι εκεί δρόμοι δεν επιτρέπουν την πρόσβαση πυροσβεστικού οχήματος; Τι θα θρηνούσαμε τώρα αν η φωτιά περνούσε τον Κομψάτο;

Δεν ξέραμε πως Σώστης και Πολύανθος ήταν και αυτοί μέσα στα πεύκα;

Δεν ξέρουμε πως μια πυρκαγιά πέριξ της Καρυδιάς θα μπει σε χρόνο ρεκόρ στην Κομοτηνή αν φυσάει βοριαδάκι;

Οι δυο λέξεις όμως που δεν ξέρουν οι αρμόδιοι στην Θράκη είναι η “αντιπυρική ζώνη” και το ακούω τις “προειδοποιήσεις” της ΕΥΠ και των άλλων συνεργαζόμενων ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Δυστυχώς πέσαμε σε προεκλογική αυτοδιοικητική περίοδο και κανείς δεν θέλει να δυσαρεστήσει κανέναν

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας