Καθηγητής του Δ.Π.Θ καταγγέλλει την απαγόρευση εισόδου στο γραφείου του από φοιτητές

Ο αναπληρωτής καθηγητής της σχολής Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ. Περικλής Πολυζωίδης με δημόσια ανάρτηση του στο Facebook γράφει.
“Τα παρατάω?
Είμαι 18 χρόνια στο Τμήμα. Σήμερα το πρωί, μια κοπέλα, μισοξαπλωμένη πάνω σε ένα θρανίο που μπλόκαρε την είσοδο προς το γραφείο μου, μασουλώντας ένα σάντουιτς μου ανακοίνωσε με ειρωνικό ύφος ότι δεν μπορώ να περάσω. Στη συνέχεια ένας άλλος (τελείως άγνωστος και άσχετος με το Τμήμα) ζήτησε το όνομά μου και τον λόγο που θέλω να πάω στο γραφείο μου. Με ακούει κανείς; Έπρεπε να δώσω λογαριασμό σε έναν ανώνυμο , εγώ που πηγαίνω 18 χρόνια τώρα κάθε μέρα στο γραφείο μου! Τζάμπα παιδεύομαι και αγανακτώ. Σήμερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, είμαι σε μεγάλο δίλημμα αν θα συνεχίσω την προσπάθεια ή αν θα περιοριστώ στα απολύτως τυπικά.”

Δυστυχώς για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε πως το εκπαιδευτικό μας σύστημα ,ιδίως στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , απέχει πολύ από το να χαρακτηριστει ως σύγχρονο ευρωπαϊκό. Σαράντα και πλέον χρόνια μετά από το Πολυτεχνείο και η κοινωνίας μας ακόμα δεν μπόρεσε να καταλάβει την διαφορά του ασύλου περί ελεύθερης διακίνησης ιδεών και του ασύλου της ασυδοσίας.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας