Ισχύει η εθνική καταστροφή απο την Τουρκία που «προβλέπει» ο Μ.Κοττάκης;

Σύμφωνα με το τελευταίο άρθρο του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη η Ελλάδα κινδυνεύει με εθνική καταστροφή στο προσεχές μέλλον.
Πόσο άμεσος είναι ο χρόνος που θα επέλθει η καταστροφή; Ένας μήνας το πολύ κατά τον καλό δημοσιογράφο ή μέχρι να ξεκαθαρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποιο πρόσωπο θα επιλέξει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας…θα συμπλήρωνα εγώ.
Η καταστροφή σύμφωνα με το σενάριο θα επέλθει μετά από θερμό επεισόδιο που θα προκαλέσει η Τουρκία σε κάποια βραχονησίδα μας, υπό τη μορφή υποθαλάσσιας έρευνας για υδρογονάνθρακες.
Δύο η πιθανότητες ή η Ελλάδα να απαντήσει με ένοπλη βία και να εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία ή να το παραβλέψει και να χάσει εθνικό έδαφος αφού θα δημιουργηθεί τετελεσμένο γεγονός.
Περί δυσάρεστων εθνικών καταστάσεων κάνει λόγο και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σπάζοντας την χρόνια σιωπή του, την οποία αντικατέστησε με συνεχείς ομιλίες.
Ποιος άλλος βλέπει εθνική καταστροφή;
Περιέργως κανείς.
Ή αόμματοι θα είναι ή χαζοί όλοι τους ,που δεν διαισθάνονται το κακό να έρχεται!
Μα τι δεν βλέπουν;
Πως καμία χώρα στον κόσμο δεν ανεγνώρισε το σύμφωνο ανακήρυξης ΑΟΖ μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας; Ούτε καν η Λιβυκή βουλή …η οποία μάλιστα ψήφισε την ακύρωση του!
Πως μετά την υπογραφή για την κατασκευή του υποθαλάσσιου ενεργειακού αγωγού μεταξύ Ελλάδος Κύπρου και Ισραήλ …έχει έμμεσα ανακηρυχτεί και αναγνωρισθεί από την διεθνή κοινότητα(ιδίως από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.) η ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος Κύπρου;
Εθνική καταστροφή από πού λοιπόν; Διπλωματικά η χώρα μας βρίσκεται σε ισχυρότατη θέση. Άριστες σχέσεις με Ε.Ε. ΗΠΑ Κίνα και Ισραήλ , με μόνο ερωτηματικό τη Ρωσία . Το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ σχεδόν όλο με το μέρος μας δηλαδή.
Η Τουρκία τι έχει να αντιτάξει; Τον ισχυρό της στρατό…έτσι λέει τουλάχιστον γιατί στα πεδία των επιχειρήσεων δεν φαίνεται και τόσο η ισχύς του. Επίσης και τα εκατομμύρια των προσφύγων που φιλοξενούνται στα εδάφη της και τα οποία απειλεί να «εξαπολύσει» προς την Ευρώπη. Α ναι…έχει και τον Ερντογάν ο οποίος επιθυμεί να μείνει στην ιστορία ως ο Σουλτάνος που ανασύστησε την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η Τουρκία το γνωρίζουμε πως είναι απρόβλεπτη και ίσως επιδιώξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο…το ξέρουμε και προετοιμαζόμαστε από 1996 να το αντιμετωπίσουμε.
Αυτό απέχει όμως πολύ από την εθνική καταστροφή…εκτός και αν κάποιοι έχουν στο νου τους την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Ποιοι είναι αυτοί όμως;
Ποιοι να έχουν τα συμφέροντα τους στην Τουρκία; Πολιτικοί δικοί μας; Ή πολιτικοί ισχυρών χωρών;
Πολυεθνικές μήπως; Ο πακτωλός πάντως των αραβικών και Ισραηλινών κεφαλαίων που τις ελέγχει δεν επιθυμεί σε καμιά περίπτωση μια ισχυρή Τουρκία…ίσα ίσα το αντίθετο.
Τι απομένει; Τα «μαύρα» χρήματα και τα γιουσουφάκια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας