Ιστιοπλοϊκοί αγώνες Fanari Cup I και Fanari Cup IΙ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής και η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής μαζί με τους Δήμους Καβάλας και Θάσου συμβάλλουν στην υλοποίηση των αγώνων ιστιοπλοΐας Friendship Regatta 2021  που συνδιοργανώνουν οι Όμιλοι Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου. Στη σπουδαία αυτή αθλητική συνάντηση, με αφετηρία την Καβάλα αναμένεται να λάβουν μέρος 20 ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου  θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα μεταξύ Καβάλας και Φαναρίου που φέρει την επωνυμία ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ι και ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΙΙ. Την 1η Ιουλίου θα διεξαχθούν δυο παράκτιοι αγώνες στο Φανάρι με την επωνυμία Fanari Cup I και Fanari Cup . Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την ίδια μέρα με την απονομή επάθλων στον Λιμένα Φαναρίου.

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του αγώνα μεταξύ Φαναρίου και Λιμένα Θάσου και στο νησί θα τελεστεί η λήξη των αγώνων.

Πρόκειται για έναν διεθνή αγώνα με συμμετοχές ιστιοπλόων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες που είναι ενταγμένος στο επίσημο καλεντάρι της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Δήμος Κομοτηνής στην προσπάθειά του ν’ αναδείξει την περιοχή υποδέχεται μια αθλητική διοργάνωση που σαν σκοπό έχει όχι μόνο την προαγωγή του αθλητικού πνεύματος αλλά και το να συμβάλλει στην ενίσχυσή του ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού. Με τη συμμετοχή στη διοργάνωση μπαίνει στον χάρτη αξιόλογων αθλητικών διοργανώσεων.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ο Δήμος επέλεξε να προσφέρει από ένα δώρο με τοπικά προϊόντα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης την Τετάρτη 30 Ιουνίου και την Πέμπτη 1 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί μουσικό happening  στο λιμάνι Φαναρίου στις 7 μ.μ.

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας