Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΗΡΩΕΣ»

Το μήνυμα ότι οι Βαλκανικοί Πόλεμοι αποτέλεσαν σπουδαίο παράδειγμα για τους άθλους που μπορούμε να πετύχουμε ως έθνος, όταν παραμερίζουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τον κοινό σκοπό, έστειλε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης από τη Δράμα, όπου βρέθηκε ως εκπρOLYMPUS DIGITAL CAMERAόσωπος της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εκατονταετηρίδα από την απελευθέρωση της πόλης.
Κατά την παραμονή του στην πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, ο κ. Καράογλου παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τα Θυρανοίξεια της Παλαιάς Μητρόπολης Δράμας, ενώ κατέθεσε στεφάνι στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Συνταγματάρχη Νίκου Μιχαλόπουλου, που έγιναν στον συνοικισμό Αρκαδικού της Δράμας.
Στις δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο Υπουργός Μακεδονίας και ΘράκOLYMPUS DIGITAL CAMERAης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ημέρα που ο Ελληνικός Στρατός μπήκε ως ελευθερωτής στην πόλη της Δράμας, η οποία κατά τη διάρκεια της σκλαβιάς έμεινε όρθια χάρη στο δυναμισμό, το πείσμα, το θάρρος και τη θέληση των κατοίκων της να δουν και πάλι τον τόπο τους ελεύθερο. Μέσα από εκείνο το παράδειγμα αυτοθυσίας, ηρωισμού και χρέους, σφυρηλατήθηκε η σημερινή ταυτότητα της πόλης. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι αποτέλεσαν σπουδαίο παράδειγμα των άθλων που μπορούμε να πετύχουμε ως έθνος όταν παραμερίζουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τον κοινό σκοπό. Μέσα από τα ερείπια εκείνης της περιόδου αποδείξαμε ότι οι Έλληνες ξέρουμε να αγωνιζόμαστε ως ήρωες και ξεπρόβαλε το νέο ελληνικό Έθνος, από το οποίο σήμερα γεννιέται η νέα Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας