Η ωμή αλήθεια για το πτώμα της Ν.Δ.

Οι ώρες είναι κρίσιμες όχι μόνο για την Ν.Δ. αλλά και γενικότερα για τη χώρα…όπου έχει να αντιμετωπίσει άμεσα ένα τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα λόγων των παράλογων απαιτήσεων του 3ου μνημονίου…αλλά και ένα εξίσου τεράστιο εθνικό πρόβλημα με το ανατολικό αιγαίο και την φύλαξη του.
Ώρα για ωμές κουβέντες χωρίς κανένα απολύτως στρογγυλεμα.
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό…αφού το 90% των πολιτικών δεν ενδιαφέρονται για την χώρα αλλά για τον εαυτούλη τους.
Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς.Μια και το θέμα της ημέρας είναι το ρεζιλίκι(ήπια λέξη) της Ν.Δ. ας αναφερθούμε σ αυτήν…ξεκινώντας από την αρχηγία-πρωθυπουργία Σαμαρά.
Ασφαλώς θυμάστε πως ο Σαμαράς εκλέχθηκε με την ψήφο 700.000 και πλέον πολιτών…μη διαθέτοντας τον παραμικρό κομματικό μηχανισμό.
Βρέθηκε αρχηγός σ ένα κόμμα που δεν το έλεγχε.
Στις πρώτες εσωτερικές εκλογές επί προεδρίας Σαμαρά…αυτές για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ…ο Σαμαρικός υποψήφιος συνετρίβη απο τον Ανδρέα Παπαμιμίκο …επιστήθιο φίλο και επί χρόνια συνεργάτη του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Στον νομό Ροδόπης μάλιστα ο Α.Παπαμιμίκος είχε λάβει σταλινικά ποσοστά.
Οι επόμενες εκλογές που έγιναν στη ΝΔ ήταν για τον γραμματέα του κόμματος όπου ο Α.Παπαμιμίκος ήταν και πάλι ο νικητής.(ε να μην κάνουμε και καμιά επίδειξη ποιοι κουμαντάρουν το κόμμα;)
Αποτέλεσμα; Ο κομματικός μηχανισμός έπεσε σε χειμερία νάρκη…καταργήθηκαν οι πυρήνες οι τοπικές οργανώσεις και έμειναν μόνο αυτές των μεγάλων πόλεων. Ένα ιδανικό σύστημα για να ελέγχεται το κόμμα από τους βουλευτές και όχι από την βάση.
Η Ν.Δ. κατέβηκε σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις Ιανουάριος , δημοψήφισμα- Σεπτέμβριος και έπαθε δεινές ήττες.
Η ιστορία θα κρίνει στο που οφειλόταν το οργανωτικό αλαλούμ που επικράτησε.
Χρέος μου να επισημάνω…πως αρκετοί υποψήφιοι πρόεδροι περίμεναν στην γωνιά…και άλλοι απλά περίμεναν να μεγαλώσουν πολιτικά οι γόνοι τους.
Προκηρύσσονται εσωκομματικές εκλογές…και ο Α Παπαμιμίκος έκπληκτος μαθαίνει…πως τελείωσε η αποστολή του και την θέση του καταλαμβάνει ο ίδιος ο Ε.Στυλιανίδης σε περίπτωση εκλογής Μειμαράκη. Εύκολα μπορούμε να φαντασθούμε τις σκηνές απείρου κάλλους που ακολούθησαν.
Γιατί όλο αυτό το σκηνικό; Απλό… 64χρονος Μειμαράκης σε λίγα χρόνια θα αποχωρήσει…θα είναι πλεον ωριμότεροι τόσο ο Καραμανλής τζούνιορ όσο και ο Μπακογιαννης τζούνιορ.
Σε περίπτωση δε μπάχαλου αναλαμβάνει έστω και με το ζόρι ο Κώστας Καραμανλής για να “διαφυλάξει” την ενότητα.
Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος….αν και ήδη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απο την γειτονιά των αγγέλων ψάχνει τρόπους για να κατεβεί στη γη …και μετά….. ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Δ.Κ.
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι απλώς συμπτωματική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας