Η “χρυσή”(?) τετράδα της Κοινωνίας των Πολιτών και οι υπόλοιποι υποψήφιοι

Τρεις μέρες ακόμα έμειναν για τις εκλογές  και ο πυρετός της σταυροδοσίας των υποψηφίων κοντεύει να φτάσει σε σημείο βρασμού.

Φυσικά η μεγάλη μάχη γίνεται στην κοινωνία των πολιτών όπου το παιχνίδι  είναι διπλό…μη σας πω και τριπλό…αφού απορία των περισσότερων υποψήφιων είναι το γιατί ο δήμαρχος υπερασπίζεται με τόσο πάθος την ΔΕΥΑΚ.

Το ένα μέρος του παιχνιδιού είναι στην περίπτωση που επικρατήσει ο συνδυασμός στις εκλογές…το ποιοι σύμβουλοι θα είναι ισχυροί το ποιοι αποδυναμωμένοι και το ποιοι θα μείνουν εκτός. Μην ξεχνάμε πως η κυβέρνηση προώθησε νομοσχέδιο στο οποίο καταργούνται οι δημοτικές επιχειρήσεις (που δεν είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου) οπότε αυτές θα ενσωματωθούν στο δήμο…και άρα στο ΑΣΕΠ…και άρα πάνε οι προσλήψεις ημετέρων…καθώς και οι “περίεργοι” διαγωνισμοί. Πόσοι και ποιοι νυν πρόεδροι θα βρεθούν  άνευ δικού τους Βιλαετιού;

Το άλλο μέρος του παιχνιδιού είναι στην περίπτωση που χάσει ο συνδυασμός τις εκλογές. Σ αυτή την περίπτωση εκτός από τον Γιάννη Γκαράνη θα εκλεγούν λιγότεροι από 10 σύμβουλοι. Ποιοι θα είναι αυτοί και ποια πτέρυγα θα επικρατήσει; αυτή του στενού πυρήνα του νυν δημάρχου ή η άλλη  πτέρυγα της εσωτερικής αντιπολίτευσης;

Το τρίτο μέρος του παιχνιδιού είναι στο ποιες παρεΐστικες τετράδες υποψηφίων θα επικρατήσουν και ποιές θα σπάσουν;

Σ αυτό το σημείο θέλω να σας πω και το λόγο που γράφεται αυτό το άρθρο.

Χτες συναντήθηκα με έναν σκεπτόμενο και ιδεαλιστή υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο ο οποίος αλλιώς τα περίμενε τα πράγματα και αλλιώς τα βλέπει να εξελίσσονται και ήθελε να μοιρασθεί τις σκέψεις του με κάποιον που ίσως ξέρει παραπάνω πράγματα από αυτόν .  Του έλυσα μερικές απορίες…μου έλυσε μερικές απορίες…μου είπε και τον πραγματικό λόγο για τον οποίο συναντηθήκαμε- και ήταν ένα ψηφοδέλτιο με τετρασταυρία- που είναι έτοιμο για μοίρασμα την τελευταία ημέρα προ των εκλογών-και θα κυκλοφορήσει με την φήμη πως πρόκειται  για την εκλεκτή τετράδα του δημάρχου.

Το είδα το ψηφοδέλτιο  των 4 σταυρών  και μου φάνηκε απόλυτα λογικό…σύμφωνα με την τελευταία διαμορφωμένη κατάσταση στα εσωτερικά της κοινωνίας πολιτών.

Υπάρχει περίπτωση να είναι αληθινό ή να πρόκειται περί παγίδας στον υποψήφιο…συμβαίνουν αυτά σε  όλες τις προεκλογικές περιόδους…και εκτός αυτού δεν έχω κανένα λόγο ούτε καμιά δουλειά να εμπλεχθώ σε θέματα σταυροδοσίας υποψηφίων…οπότε συμφωνήσαμε να μην δημοσιευθεί αναλυτικά κανένα στοιχείο απ όσα παρουσιάσθηκαν.

Απλά για την ιστορία και για τους περίεργους θα πω πως το ψηφοδέλτιο είχε τους σταυρούς σε 2 υποψήφιες δημοτικές συμβούλους, σε έναν αντιδήμαρχο και σε έναν πρόεδρο δημοτικής επιχείρησης.  Αν πρόκειται για την υποτιθέμενη τετράδα της αρχής της προεκλογικής περιόδου τότε αυτό άλλαξε κατά 50%…εκτός και αν υπάγεται στην περίπτωση 2 με 3 ονόματα (μάλλον 3) να παραμένουν σταθερά και το τέταρτο να είναι μπαλαντέρ.

Κυριακή κοντή γιορτή όμως… την επόμενη Δευτέρα θα λυθούν όλες οι απορίες!

 

 

 

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας