Η Τουρκία ανακάλυψε τον θησαυρό του Αλή Μπαμπά

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην γειτονική Τουρκία.
Αλλού έψαχνε για φυσικό αέριο αλλού το βρήκε.
Τα σεισμογραφικά της πλοία και τα γεωτρύπανα βρίσκονται στην ανατολική μεσόγειο…αλλά σήμερα ο Ερντογαν ανακοίνωσε πως βρέθηκε τεράστιο κοίτασμα στον βορρά 320 δις κυβικών μέτρων αερίου 174 χιλιόμετρα από τις βουλγαρικές ακτές…στα όρια της ΑΟΖ των δύο χωρών.
Το κοίτασμα ανακάλυψε το πλοίο Φατίχ το οποίο είχε περάσει τον Βόσπορο και είχε μπει στα νερά της Μαύρης θάλασσας τέλη Απριλίου.
Βρε μπας και ο Ερντογάν έχει στην κατοχή του το λυχνάρι του Αλαντίν που του φανερώνει ότι ζητάει;
Για να δούμε τις συμπτώσεις και για να το πούμε πιο λαϊκά αν μασάει η κατσίκα ταραμά.
Η Τουρκική οικονομία είναι μια ανάσα προ της καταστροφής…τα ταμειακά αποθέματα σχεδόν μηδενικά…και ευτυχώς που υπάρχει και το Κατάρ να της δίνει οικονομικές ενέσεις με πλουσιοπάροχα δάνεια.
Και ξαφνικά εμφανίζεται το κοίτασμα για να τονωθούν τουλάχιστον από άποψη ψυχολογίας οι οικονομικοί δείκτες.
Τη δε περιοχή του κοιτάσματος…ούτε παραγγελία να την είχε η Τουρκία…στα όρια με μια χώρα της Ε.Ε. Το δε οικόπεδο ονομάζεται Δούναβης 1 !!
Αυτό δεν είναι κοίτασμα… είναι το τζόκερ μετά από ένα εκατομμύριο συνεχόμενα τζακ ποτ.
Για να δούμε κατά πόσο θα μασήσει η κατσίκα της Ε.Ε. τον ταραμά!
Ο βασικός στόχος; Ε πως τα βρήκε η Βουλγαρία με την Τουρκία στην ΑΟΖ; Πρέπει να τα βρει και η Ελλάδα…στα πλαίσια του δόγματος της γαλάζιας πατρίδας βεβαίως βεβαίως.
Φυσικά μην ξεχνάμε πως η ανακοίνωση για το κοίτασμα …έρχεται μόλις μια μέρα αφού ο Μακρόν ανάγκασε την Μέρκελ να προβούν σε κοινή στήριξη Ελλάδας και Κύπρου.
Μασάει κατσίκα ταραμά είπαμε;

Δ.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας