Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το μπλόκο Κασιδιάρη – 6,6% μπροστά η ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 6,6 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,7%, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ 9%, το ΚΚΕ 6,3%, η Ελληνική Λύση 3,7% και το ΜέΡΑ25 3,2%.

Όπως φαίνεται στην πρώτη έρευνα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη, το κυβερνών κόμμα καταγράφει άνοδο 0,3 ποσοστιαίων μονάδων, όπως και ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να “τσιμπάει” 0,1%.

Τρία κόμματα καταγράφονται πάνω από τη μονάδα, όμως αρκετά μακριά από το όριο εισόδου στη Βουλή. Πρόκειται για την Πλεύση Ελευθερίας, την Εθνική Δημιουργία και το ΕΑΝ, που συγκεντρώνουν 1,3%, 1% και 1% αντίστοιχα. Στο 12,2% καταγράφονται οι αναποφάσιστοι.

Στην ερώτηση “ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο;” ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 10 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο 36%, ο Αλέξης Τσίπρας στο 26% και ακολουθούν από απόσταση Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας στο 5% και Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης στο 2%.

πρωθυπουργος

Σε άλλα ερωτήματα της δημοσκόπησης, οι τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους συμφωνούν με τον αποκλεισμό του κόμματος “Έλληνες” από τον Άρειο Πάγο. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη μέτρηση, το 76% συμφωνεί με τον αποκλεισμό, ενώ διαφωνεί μόλις το 17% των ερωτηθένων. “Δεν ξέρω/δεν απαντώ” δηλώνει το 7%.

μπλοκο κασιδιαρη

Σχετικά με το αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στη διακυβέρνηση σε Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα ή κανέναν από τους δύο, οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 37% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 29% τον Αλέξη Τσίπρα και 29% “κανέναν”.

δευτερη ευκαιρια

Στην ερώτηση “θα επιλέξετε κόμμα επειδή θεωρείτε ότι είναι καλύτερο από τα άλλα, ή επειδή θεωρείτε ότι είναι λιγότερο κακό από τα άλλα”, το 51% απαντά “το καλύτερο” και το 43% “το λιγότερο κακό”.

κομμα

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας