Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Σάπες και τη Φιλύρα Ροδόπης

Επίσκεψη στη Θράκη πραγματοποίησε από το πρωί της Παρασκευής 16 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του από τη Ροδόπη επισκεπτόμενος τις Σάπες όπου περπάτησε και ήπιε καφέ με πολίτες. Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ενώ πολλοί του έθεσαν το ζήτημα της ενίσχυσης του θεσμού της οικογένειας. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η στήριξη της οικογένειας είναι βασική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία ενώ επανέλαβε τη  δέσμευση του για 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, ως μία πρώτη βοήθεια στις νέες οικογένειες.

Η επόμενη στάση του κ. Μητσοτάκη ήταν στο χωριό Φιλλύρα ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ηλιόπετρα στον νομό Ξάνθης και ακολούθως τη Γενισέα όπου σταμάτησε στην πλατεία του χωριού και μίλησε με κατοίκους και ιδιοκτήτες καταστημάτων. Μιλώντας με ηλικιωμένο κάτοικο ο οποίος του αποκάλυψε ότι ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ρώτησε «τι πρέπει να κάνω για να σε πείσω;». Εκείνος του απάντησε ότι θα αποφασίσει τελευταία στιγμή και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέχρι τις 26 Μαΐου που θα διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές, ελπίζει ότι θα έχει αλλάξει γνώμη.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την περιοδεία του στον Εχίνο όπου, μεταξύ άλλων, συνομίλησε με μέλη της μειονότητας. Έκανε ειδική αναφορά στη συμβολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη του οποίου η κυβέρνηση έβαλε τα θεμέλια της πολιτικής ισονομίας και ισοπολιτείας στη Θράκη.

Αργότερα, στο καφενείο που επισκέφθηκε του ανέφεραν ότι «όποιος έρχεται εδώ γίνεται πρωθυπουργός. Και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας πέρασαν από αυτό το καφενείο». Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «το βασικό ζητούμενο δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός αλλά με το έργο μου στη συνέχεια να μπορώ να σας επισκεφθώ ξανά και να μου πείτε ότι έκανα αυτά για τα οποία δεσμεύθηκα».

 

 

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ροδόπη και Ξάνθη έκλεισε με την κεντρική πολιτική ομιλία του Προέδρου της ΝΔ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας