Η κυβέρνηση μελετά τρόπο να επαναφέρει τη ρύθμιση για τις ζυθοποιίες

Προσπάθεια για να βρεθεί η χρυσή τομή στη φορολόγηση των μικρών ζυθοποιιών αναζητά η κυβέρνηση, μετά την καταψήφιση της σχετικής τροπολογίας ακόμα και τους βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, γίνεται προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ώστε να περάσει τελικά το θέμα.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη και στον αναπληρωτή υπουργό για Θέματα Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με αντικείμενο την 17μηνη καθυστέρηση καθαρογραφής της απόφασης της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, σε καταγγελίες για μονοπώλιο και χειραγώγηση της ελληνικής αγοράς από πολυεθνικές εταιρείες ζυθοποιίας, σε βάρος των ελληνικών.

Το πλήρες κείμενο της σχετικής επιστολής του κ. Κουίκ, στελέχους των ΑΝΕΛ, έχει ως εξής:

«Η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού επί 17 ολόκληρους μήνες (!) από την άνοιξη του 2014… καθαρογράφει απόφασή της, η οποία αφορά καταγγελίες για μονοπώλιο και χειραγώγηση της ελληνικής αγοράς από πολυεθνικές εταιρείες ζυθοποιίας, σε βάρος των ελληνικών.

» Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να ευσταθεί, για παράδειγμα, η δικαιολογία την οποία μου έδωσε, σε δύο συναντήσεις που είχα μαζί του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτριος Κυριτσάκης, ότι τον τελευταίο καιρό έχει μείνει μόνο με έναν εισηγητή.

» Σημειώνω, μάλιστα, ότι μου απάντησε αρνητικά σε σχετική πρότασή μου, να προωθήσει νέους εισηγητές εκ των έσω, από τα ικανά στελέχη και με πλήρη επιστημονική επάρκεια που έχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

» Την παρούσα επιστολή την αποστέλλω στον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού διότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι της αρμοδιότητάς του.

» Την αποστέλλω επίσης και στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης διότι ως μέλος της σημερινής κυβέρνησης οφείλω να ζητήσω να διερευνηθεί εάν προκύπτει ή όχι σκόπιμη καθυστέρηση της καθαρογραφής και έκδοσης της απόφασης, όπως κυκλοφορεί στην αγορά της ελληνικής ζυθοποιίας, αντιμέτωπη με ένα σχεδόν μονοπωλιακό καθεστώς των γνωστών ξένων πολυεθνικών που τον τελευταίο καιρό έχουν εξαγοράσει και γνωστά ελληνικά σήματα.»

ΠΗΓΗ
WWW.IN.GR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας