Η Κομοτηνή “πανέτοιμη” περιμένει τις καταιγίδες

Κόμβος του ΙΚΑ …και συγκεκριμένα ο δρόμος του Υγειονομικού δηλαδή η οδός που χρησιμοποιεί όποιος μπαίνει στην Κομοτηνή από δυτικά.

Παρόμοια βίντεο με την κατάσταση που επικρατεί έχω δημοσιεύσει απο τις αρχές καλοκαιριού πάμπολλες φορές και κανείς δεν είχε συγκινηθεί.

Ίσως υπήρχε τότε η δικαιολογία  πως η πόλη ήταν έρημη, είχαν άδειες οι υπάλληλοι του δήμου ή δεν ξέρω και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

Σήμερα 12 Σεπτεμβρίου …όπου η Κομοτηνή περιχαρής  εδώ και μέρες υποδέχεται τους φοιτητές της και οι οποίοι αντικρίζουν αυτό το θέαμα εισερχόμενοι στην πόλη …σήμερα όπου ο δήμος έπρεπε να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις βροχές.

Ναι ναι….ξέρω ο δήμαρχος την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πως θα καθαρίσει τα φρεάτια της πόλης για να μην πλημμυρίσουμε.

Φευ όμως…τι του ξέφυγε; ή μάλλον τι δεν του είπαν;

Ας πάρουμε τις βασικές αρχές της πολιτικής προστασίας για αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων …δεν απαιτείται μόνο ένα φρεάτιο να είναι καθαρό (που τα συγκεκριμένα δεν είναι καθαρισμένα ακόμα)  αλλά να είναι καθαρά και τα κανάλια που οδηγούν το νερό σ αυτό.

Τί βλέπουμε εδώ; Πως αν βρέξει …το νερό θα χρειασθεί να πλημμυρίσει το οδόστρωμα προκειμένου να βρει οδό διαφυγής προς τα φρεάτια…τα οποία φυσικά θα βουλώσουν αμέσως από τα σκουπίδια.

Λοιπόν ας πάρουμε ένα ένα τα βήματα

Βήμα πρώτο

Κόβουμε τα χόρτα από τα κανάλια στα πλαϊνά του δρόμου προκειμένου το νερό να μην πλημμυρίζει το οδόστρωμα

Βήμα δεύτερο

Καθαρίζουμε τα σκουπίδια και ότι άλλο θα βουλώσουν άμεσα τις οπές των φρεατίων

Βήμα τρίτο

Καθαρίζουμε τα φρεάτια.

Συνιστώ την ΔΕΥΑΚ να σταματήσει τις ψηφοθηρικές της ενέργειες στον Ροδίτη…περί ποτίσματος…και να ασχοληθεί άμεσα με τα της πόλης και των φρεατίων. (Αλήθεια δεν είδα να γίνεται τίποτα στις δυο ανισόπεδες στην είσοδο της πόλης από   Ξάνθη…όπου πάντα δημιουργούνται 2 μεγάλες λίμνες και κλείνει η κυκλοφορία).

Συνιστώ την πολιτική προστασία του δήμου να ενημερώσει επ ακριβώς τις δημοτικές υπηρεσίες για το τι πρέπει να κάνουν

Συνιστώ τον δήμαρχο να συντονίζει τις υπηρεσίες του

Και τέλος συνιστώ στον αντιδήμαρχο τουρισμού…να βάλει μερικές φωνές στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες…γιατί δεν είναι εικόνα πόλης …αυτή που αντικρίζουν όσοι εισέρχονται από δυτικά στην Κομοτηνή.

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας