Η Κομοτηνή Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024

Έκοψε πρώτη το νήμα η Κομοτηνή και κατόπιν αξιολόγησης θα είναι η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024. Σε τελετή που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Μουσείο Ακρόπολης η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε ότι η Κομοτηνή θα είναι η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024, στην ουσία η πρώτη Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024, καθώς πληρούσε όλα τα κριτήρια.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Κομοτηνής ήταν στους πέντε που προκρίθηκαν και συμμετείχαν στο δεύτερο στάδιο αξιολόγησης μαζί με τους δήμους Θέρμης, Λαρισαίων, Νεάπολης Συκεών και Ορεστιάδας.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης που ήταν παρών στην εκδήλωση μαζί με τους άλλους τέσσερις δημάρχους των υποψηφίων πόλεων, δήλωσε: «Η πρώτη μας θητεία ολοκληρώνεται με μια πολύ ευχάριστη είδηση, καθώς η πόλη μας ανακηρύχτηκε Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024. Η δυναμική της χάρη στην ενεργό και ουσιαστική παρουσία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και όλου του μαθητικού και νεανικού πληθυσμού είναι γνωστή στους ντόπιους, μένει ταυτόχρονα ανεξίτηλη χαραγμένη στη μνήμη κάθε επισκέπτη.

Στην Κομοτηνή, στους νέους της Κομοτηνής, στους γηγενείς, τους φοιτητές αλλά και τους εργαζόμενους, αξίζει αυτός ο τίτλος. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με όλους τους φορείς που συνδέονται με τη νεολαία, όπως είναι το exagono και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, για να γίνουν εκείνες οι παρεμβάσεις που αξίζουν στην τιμητική αυτή ονομασία.

Η συμπερίληψη νέων από διαφορετικές ομάδες πληθυσμιακές αλλά και νέων με αναπηρίες είναι ένα στοίχημα που διεκδικούμε να κερδίσουμε βήμα με το βήμα, μαζί με τους νέους μας».

Η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024 είναι μία νέα πρωτοβουλία θεσμοθέτησης τιμητικού τίτλου που απονέμεται σε ένα δήμο της χώρας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας. Η πρωτοβουλία υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας