Η ΕΝΚΑ Ροδόπης για τις διαφημίσεις συσκευών απώθησης τρωκτικών και εντόμων

Η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης ενημερώνει τους καταναλωτές για τα εξής:
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχής προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων τα οποία αφορούν σε συσκευές απώθησης/εξάλειψης τρωκτικών και εντόμων, οι οποίες προωθούνται ως προϊόντα αποτελεσματικά, με μεγάλη ακτίνα δράσης, οικονομικά για τους καταναλωτές και ταυτόχρονα φιλικά προς το περιβάλλον.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, προκειμένου να προστατεύσει τα οικονομικά συμφέροντά τους από ενδεχόμενη παραπλάνηση, έχει ήδη ζητήσει και εξετάζει τους σχετικούς τεχνικούς φακέλους εταιρειών που διακινούν τα εν λόγω προϊόντα στην ελληνική αγορά. Στις περιπτώσεις δε που θα διαπιστωθεί παραπλάνηση των καταναλωτών από ισχυρισμούς που θα κριθούν αναληθείς ή και μη τεκμηριωμένοι, με βάση τη νομοθεσία «Περί Προστασίας των Καταναλωτών» θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για αθέμιτη εμπορική πρακτική και θα εκδοθεί σχετικό δελτίο τύπου. Επισημαίνεται ότι άλλες χώρες, όπως οι Η.Π.Α και η Αυστραλία, ύστερα από σχετικές έρευνες, κατέληξαν ότι ανάλογοι ισχυρισμοί, π.χ. «εξαλείφει τις προσβολές τρωκτικών», «απωθεί τα έντομα» κ.α., οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για την προώθηση των προϊόντων αυτών, δεν ήταν τεκμηριωμένοι και ζήτησαν από τις εμπλεκόμενες εταιρείες των χωρών τους να παύσουν να τους χρησιμοποιούν.
Με βάση τα παραπάνω, η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης συνιστά στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ως προς την αγορά των εν λόγω προϊόντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας