Η αιματοχυσία 3 θρησκειών που έχουν τον ίδιο Θεό αλλά διαφωνούν ως προς τον Μεσσία τους

Κοινός Θεός …κοινή παλαιά διαθήκη ….αλλά σκληρή διαμάχη για τον απεσταλμένο στη γη του επουράνιου πατέρα για να οδηγήσει τον κόσμο στο σωστό δρόμο.

Κατά τους Ιουδαίους ο Μεσσίας δεν ήρθε ακόμα

Κατά τους Χριστιανούς ο Μεσσίας ήρθε και ήταν ο υιός του Θεού.

Κατά τους Μουσουλμάνους ως Μεσσίας (υπό την ευρεία έννοια) λογίζεται ο τελευταίος απεσταλμένος  Προφήτης του Θεού στη γη,που ήταν ο Μωάμεθ ενώ ο Ιησούς θεωρείται απλά ως ένας από τους προγενέστερους προφήτες μαζί μ αυτούς που αναφέρονται στην παλαιά διαθήκη.

Η πρώτη διάσπαση στην μοναδική μονοθεϊστική Θρησκεία ή  αβρααμική θρησκεία κατά τους Θρησκολόγους έγινε την πρώτη εκατονταετία( μ.χ.) όπου ο Ιησούς Χριστός δίδαξε σταυρώθηκε  και αναστήθηκε.  Η τότε Ιουδαϊκή θρησκευτική άρχουσα τάξη…αρνήθηκε πως είναι ο Υιός του Θεού, οπότε ξεπήδησε ο Χριστιανισμός ο οποίος  σχετικά σύντομα επικράτησε στην Ευρώπη, ενώ ο Ιουδαϊσμός συρρικνώθηκε ακόμα περισσότερο.

Πέντε έξη αιώνες μετά (ημερομηνία της Εγίρας 16 Ιουλίου 622 μ.Χ. όπου αρχίζει η αρίθμηση της Ισλαμικής χρονολογίας) εντείνει τη δράση του ο Μωάμεθ βρίσκοντας άμεση ανταπόκριση στις διάφορες αραβικές φυλές της περιοχής της Μεδίνας. Σύμφωνα με το Ιερό Κοράνιο, ο Μωάμεθ είναι «Προφήτης» και «Απόστολος του Θεού», «ο τελευταίος αγγελιοφόρος» του Θεού ο οποίος στάλθηκε για να αποσαφηνίσει τις Γραφές στους πιστούς.   Το Ισλάμ πιστεύει ότι ο Θεός αποκαλύφθηκε μέσω των προφητών τόσο στους χριστιανούς όσο και στους ιουδαίους  ωστόσο, θεωρεί το Κοράνιο ως την ορθή, αρχική και τελευταία Αποκάλυψη.

Οι  βασικές διδαχές και των τριών Θρησκειών είναι ίδιες…. και αν παραλειπόταν  κάθε αναφορά σε Μεσσίες , τελετουργικά και τυπολατρία θα νόμιζες πως πρόκειται ακριβώς για την ίδια πίστη…διατυπωμένη απλώς σε διαφορετικές γλώσσες.

Παρ όλα αυτά το μίσος παραμένει άσβεστο εδώ και αιώνες…και σίγουρα δεν φταίνε οι τυχόν θρησκευτικές διαφορές…αλλά οι ερμηνείες που δίνονται από πολλούς και διάφορους στα ιερά κείμενα.

Σίγουρα καμιά θρησκεία που έχει σαν βασικές αρχές της την αγάπη την αλληλεγγύη τον σεβασμό την ταπεινότητα την ισότητα…δεν μπορεί και δεν δικαιούται στο όνομα της πίστης να σκοτώνει να εξευτελίζει να θεωρεί τις γυναίκες όντα β και γ κατηγορίας, να προσπαθεί να εξολοθρεύσει  όσους δεν πιστεύουν σ αυτήν ή υποστηρίζουν πράγματα που αν και είναι αυτονόητα δεν γράφονται στις πριν χιλιετιων ιερές γραφές.

Και μη νομίζετε πως φωτογραφίζω κάποια θρησκεία από όλες.

Κάθε μια είχε τις κατάμαυρες στιγμές της…ποιος μπορεί άραγε να ξεχάσει τις εποχές της ιεράς εξέτασης του χριστιανισμού ?

Κι όμως κινείται (η γη) είχε πει ο Γαλιλαίος …και παραλίγο να τον οδηγήσουν στην λαιμητόμο επειδή κάτι τέτοιο δεν γραφόταν σε κανένα ευαγγέλιο. Πάλι καλά που δεν τον είχαν κατηγορήσει και για μάγο…γιατί μια ήταν τότε η ποινή…η πυρά! Εκατοντάδες χιλιάδες “μάγισσες” πάντως δεν την γλύτωσαν και έγιναν κάρβουνο, ενώ άλλοι τόσοι εκτελέσθηκαν επειδή υπάκουαν  σε άλλη θρησκεία.

Αν και βρισκόμαστε πλέον στο 2023 η ιερά εξέταση ζει και βασιλεύει…αλλά αυτή τη φορά σε μια μερίδα πιστών του Ισλαμισμού…  θύματα της κακής ερμηνείας της πίστης τους.

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας